Ce decorațiuni pregătesc autoritățile de Crăciun în Capitală și în țară

Dată publicare: 22-11-2018 18:36
Dată actualizare: 28-11-2018 10:13


Oraşele României se pregătesc temeinic pentru sărbătorile de iarnă. În Bucureşti, târgul lui Moş Crăciun a fost deja construit, iar pe arterele principale au fost montate instalaţiile de sărbătoare.

Cei mai necăjiţi sunt oamenii din Lugoj care au rămas fără brad. Şoferul care îl transporta nu avea acte pentru el, aşa că poliţiştii i l-au confiscat, crezând că este furat.

Pe bulevardul Aviatorilor muncitorii testază instalaţia de lumini. Oficial, vor fi aprinse pe 30 noiembrie, în seara de sfântul Andrei. Se lucrează intens şi la cel mai mare târg de crăciun din ţară.

În Piaţa Constituţiei pregătirile sunt în plină desfăşurare. În acest moment se pun instalaţiile de lumini, iar cele 130 de căsuţe deja au fost ridicate. Bradul a fost construit într-o săptămână, iar pentru realizarea lui, au fost aduse zece tone de cetină.

Bradul este ornat cu 4.000 de globuri. Tot aici va fi amplasat şi un pationar. Decoraţiunile de sărbătoare au fost instalate şi pe calea Victoriei, dar şi la Universitate.

Trecător: "E coloana infinitului. O idee frumoasă. Cred că de acolo s-au inspirat, coloana infinitului."

La Braşov, de exemplu, autorităţile au alocat un buget cu peste 70% mai mare faţă de anul trecut.

Turistă: "Îmi place că sunt mai mari, mai vizibile. Cred că vor arăta foarte bine pe fondul de lumină al întregii străzi."

Turist: "Eu cred că sunt destul de interesante, plăcute. Dar na...am văzut şi mai plăcute şi mai puţin plăcute."

Sorin Toarcea, purtătorul de cuvânt al Primăriei Braşov: "Pentru împodobirea oraşului costurile sunt de 400.000 de lei. La aceastea se adaugă încă aproximativ 230.000 de lei pentru organizarea evenimentului 'Braşov, oraş de poveste'".

La Cluj-Napoca instalaţia de lumini are în total 83 de kilometri şi va costa două milioane de lei. Numai bugetul Târgului de Crăciun din Piaţa Unirii a depăşit 400.000 de euro.

Alexandra Crăciun, reprezentant târgul de Crăciun: "Anul acesta ne-am împărţit pe cinci săptămâni, şi fiecare săptămână are o tematică, toate unite sub egida asta: uneşte oamenii, reuneşte familionul şi prima săptămână e săptămâna muzicală, apoi o săptămână dedicată copiilor. "

La Lugoj, bradul care urma să fie împodobit a fost confiscat de poliţie.

Polițist: "Îs o grămadă de maşini lovite de dumneatale."

Șofer: "N-am văzut."

Polițist: "O să vezi."

Şoferul care l-a transportat nu avea documente de însoţire aşa că pomul va ajunge cel mai probabil lemn de foc.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!


VIDEO PROTVPLUS.RO