Brazi decorați de artişti şi designeri cunoscuți, scoși la licitație. Banii vor ajunge la copiii nevoiași
Peste 20 de artişti şi designeri şi-au pus creativitatea în joc şi au realizat cei mai frumoşi brazi de Crăciun, care au putut fi admiraţi până joi la Muzeul Naţional de Artă a României.
Iar în joi seară, brazii sunt licitaţi, iar fondurile ajung la copiii din România pentru care părinţii nu pot acoperi costurile unei hrane sănătoase, ale unei educaţii de calitate și ale unor tratamente medicale urgenţe.
Omid Ghannadi, arhitect: „Ştefan a venit la noi cu o cauză: o familie cu șapte copii, mama bolnavă. Mi s-a făcut un scurt circuit. Facem un brad pentru Salvaţi Copiii, cerem educaţie şi în schimb Inside Academy construiește o casă pentru această familie. Bradul are rădăcini, 130 de kilograme, cel care-l va licita îl va putea pune unde vrea şi se va gândi că a salvat o familie.”
Iar modele sunt pentru toate gusturile:
Laura Hâncu: „Ne-am dorit un obiect de design care este disponibil atât în format fizic cât şi NFT, este practic arta fizică şi arta digitală."
Edy Chereji: „E prima dată când un festival e prezent la acest festival şi că putem constrbui la educaţia copiilor."
Festivalul Brazilor de Crăciun este evenimentul de tradiție al Organizației Salvați Copiii. An de an, festivalul și-a deschis porțile companiilor, personalităților publice, tuturor celor care au înțeles importanţa accesului tuturor copiilor la educaţie şi servicii medicale de calitate.
Andreea Marin: „Ultima perioadă n-a fost chiar uşoară pentru copii. Sunt copii care n-au avut ce să mănânce, n-au beneficiat de trei mese pe zi, n-au putut merge la şcoală şi cei mai mulţi dintre ei n au avut tablete. Faptul că poţi să contribui îţi dă o stare minunată. Sperăm să strângem cât mai mulţi bani. Să fie o seară record.”
Gabriela Alexandrescu, preşedinte executiv Salvaţi Copiii: „Sperăm să putem depăşi nivelul ediţiei de anul trecut, să vină o creştere în veniturile copiilor că să putem ajuta mai mult, să le putem oferi haine mâncare rechizite."
Prin cele 20 de ediții de până acum, prin Festivalul Brazilor de Crăciun, au fost astfel colectate fonduri totale de peste 6 milioane de euro, iar 112.285 de copii proveniți din medii sociale precare au fost reintegrați în societate, corectându-se, astfel, diferenţele sociale care i-ar fi condamnat să nu poată rupe cercul vicios al sărăciei.