Banksy a dezvăluit modul în care a distrus tabloul „Girl With Balloon". VIDEO

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13

Artistul Banksy a dezvăluit cum a instalat distrugătorul de hârtie în interiorul ramei tabloului „Girl With Balloon", adjudecat la licitație pentru suma de 1,18 milioane de euro.

Distrugătorul din rama operei poate fi activat doar printr-o telecomandă, explică Banksy într-o înregistrare video postată pe Instagram. Artistul a dezvăluit că farsa a fost pregătită cu ani în urmă, scrie Daily Mail.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

. "The urge to destroy is also a creative urge" - Picasso

A post shared by Banksy (@banksy) on

 După ce licitaţia s-a încheiat, s-a auzit o alarmă din interiorul tabloului şi pânza a început să coboare. Apoi spre stupefacţia tuturor celor prezenţi, a trecut printr-o maşină de tocat hârtie instalată pe latura de jos a ramei.

Scena incredibilă s-a petrecut la sediul londonez al casei Sotheby's. Lucrarea a fost realizată în 2006 şi reprezintă cea mai cunoscută imagine a lui Banksy.

În 2017, a fost aleasă de britanici drept opera de artă favorită. Originar din Bristol, Banksy - despre a cărui identitate există doar speculaţii - a devenit cunoscut pentru graffiti-urile făcute în diverse oraşe ale lumii.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO