Cursurile online, accesate fraudulos de persoane străine. Au fost difuzate filme interzise minorilor

Dată publicare: 19-03-2021 10:45
Dată actualizare: 19-03-2021 19:46


Școala online dovedește din nou cât este de vulnerabilă, după un episod revoltător petrecut în Cluj-Naoca.

Pe ecranele elevilor conectați pe o platformă pentru ora de latină au rulat imagini cu conținut explicit. S-a întâmplat chiar în timpul cursului, iar părinții nu s-au limitat la a cere explicații conducerii liceului. Au depus pângere și la poliție.

În Cluj-Napoca, oraș aflat în scenariul roșu, elevii de gimnaziu învață online. Pentru copiii de-a șaptea, de la Liceul de Arte Vizuale "Ladea Romulus ", ora de latină s-a întrerupt brusc.

Deşi aveau camerele şi microfoanele pornite, în față le-au apărut imagini explicite. Cum profesoara nu reuşea să închidă ferestrele de pe ecran, i-a rugat pe elevi să se decontecteze.

Carmen, părinte: „Unii copii au fost foarte cerebrali şi au ieşit în momentul în care şi-au dat seama că ceva nu este în regulă şi că este un intrus. Consider că ceea ce se întâmplă trebuie analizat foarte bine de ministerul Educaţiei.”

Părinții susțin că un episod similar ar fi avut loc și în toamna lui 2020. Au lipsit măsurile, în acel caz. Conducerea liceului spune că, acum, persoana care a urcat imaginile scandaloase ar fi avut datele de acces pe platformă.

În acest caz, a fost deschis şi un dosar penal, preluat de procurori.

Conducerea liceului a anunțat că, pe durata anchetei, nu vor fi afectate cursurile online. Dincolo de problema evidentă de securitate a datelor de acces și de sistem, și traumele copiilor trebuie luate în calcul, spun psihologii.

 


VIDEO PROTVPLUS.RO