În București a început „Romanian Design Week”, cel mai mare festival dedicat industriilor creative locale.

Timp de 10 zile, oamenii se pot bucura de zeci de expoziții, dar și de muzică. Pentru prima dată, designerii români nu își prezintă doar creațiile, ci pot să le și vândă publicului.

La săptămâna designului românesc, vizitatorii pot să-și cumpere obiectele create de artiștii români.

Era uneori frustrant pentru că din fericire mulți întrebau de unde pot să cumpăr asta și am simțit că, după 10 ani de Design Week, e momentul să încercăm să le propunem celor care consumă acest festival, nu doar să admire, să vină o dată pe an, să-i cunoască pe artiști, ci chiar să cumpere de la ei”, a spus organizatoarea.

Principalele colecții sunt expuse în zona combinatului fondului plastic. De pildă, un brand își prezintă modul în care creează produse vestimentare și încălțăminte într-un mod 100% sustenabil.

Aici toate materialele sunt reciclate, de la prelată de camion, toate sunt făcute din aceste prelate de camion, centuri de siguranță, cauciucuri și fiecare pas din acest proces este manual, meșteșugit în asa fel încât produsul final este unic, care încorproează toate valoarile sustenabile”, a spus co-fondatoarea.

Am încercat să folosim cât mai mult din spațiile outdoor spectaculoase de la combinat. Anul acesta deschidem așezămintele Brătianu, o clădire spectaculoasă din centru care nu a mai fost deschisă de mult timp, aici vor fi colecțiile personale ale unor designeri români, în fiecare zi alta, avem 70-80 de evenimente satelit în tot orașul”, a explicat managerul de proiect.

În camerele de la parterul clădirii de patrimoniu vor fi gazduite zilnic expozitii de design vestimentar, de produs dar și design grafic. În acest moment se fac ultimele pregătiri pentru primul eveniment al unui artist român care va expune aici.

Tot în weekend, în toată țara, va avea loc Noaptea Muzeelor.