Romanian Design Week, evenimentul din Capitala unde designerii au mizat pe traditia romaneasca. "Mileuri, covoarele bunicii"


Ultimul update: Marti 23 Mai 2017 00:28
Data publicarii: Sambata 20 Mai 2017 08:24
Categorie: Stiri Sociale

Designerii romani si-au expus, vineri, cele mai bune creatii de mobilier, haine sau obiecte reinterpretate.

Totul s-a petrecut cu ocazia evenimentului ''Romanian Design Week", cea mai mare expozitie a industriilor creative, care este deschisa publicului larg pana pe 28 mai.

Peste 100 de arhitecti, designeri si graficieni romani si-au expus creatiile si au incercat sa transforme seara celor prezenti la eveniment intr-un spatiu al iubitorilor de arta.

Traditia romaneasca este cea care i-a inspirat anul acesta pe designeri ai arhitecti. Imaginea proiectului devenind chiar scaunul oierului - interpretat printr-un design contemporan.

Motica Dragos, arhitect: "Acel scaun era de multe ori folosit si la masa, ca si in Morometii si am considerat ca socializarea acum se face in baruri am facut aceasta reinterpretare incercand sa fim cat mai discreti. "

Andrei ne spune ca mestesugarii romi au o libertate mare de creatie si ca de aceea a ales sa lucreze cu ei si sa faca arta impreuna.

Andrei Georgescu: "Sunt foarte multe materiale interesante cu care oamenii pot sa lucreze. De exemplu cupru sau argintul. Readucem cumva, in piata de astazi, obiecte lucrate prin tehnici traditionale."

Designer: "Un proiect care incearca sa aduca traditiile si istoria si contextul social in obiecte de design contemporan care sa raspunda cerintelor unei piete largi."

Piesele Lanei Dumitru au fost prezentate pe catwalk, anul trecut, la Strasbourg Fashion Week si toate sunt inspirate din motive trationale romanesti.

Lana Dumitru: "Mileuri, tricolor, covoarele bunicii, motive reintereptate in contextul copilariei mele."

Andrei Bortun, initiator RDW: "Tipul asta de proiect da o sansa importanta comunitatilor, schimba economia bazata pana acum pe produs intr-o economie circulara care vorbeste despre experienta si despre poveste."

Romanian Design Week a ajuns la cea de a 5-a editie, iar oamenii pot sa vina sa vada creatiile designerilor pana pe 28 mai.
 

VIDEO PROTVPLUS.RO