Scurt interviu cu Marcel Iureș: „Mi-am dorit să am o fată”

Marcel Iures/Octav - foto Adi Marineci

Este unul dintre cei mai mari actori ai României, iar din 6 octombrie îl vom revedea pe marile ecrane într-un rol inedit, cel a lui Octav.

Despre cine este Octav şi ce provocare a produs interpretarea lui, ne explică mult îndrăgitul actor Marcel Iureş, în rândurile de mai jos:

Ce anume v-a plăcut la această poveste a filmului Octav?

Păi, e o poveste cu oameni, cu un om în care se recunosc toţi oamenii de pe pământ. E foarte greu să rezum şi nici nu cred că e bine să îl descriu în amănunt, pentru că filmul va avea mare succes (sper!) şi nu aş vrea să spun eu care au fost resorturile care m-au atras în povestea asta. Dar este o poveste profund umană, acesta este motivul principal. Este nevoie de astfel de poveşti.

Marcel Iureş are puncte comune cu Octav?

Citește și
După ce cântăreața Anca Pop a plonjat în Dunăre cu mașina și a murit, șefii CNAIR au montat un parapet despre care inițial spuneau că „nu se justifică”

Da, evident că are puncte comune cu mine, aşa cum are cu orice om de pe lumea asta, care mişună pe suprafaţă Pământului. Cum spuneam, m-a curentat spaima asta de moarte şi până la urmă despre asta e vorba, despre cum îţi rezolvi treburile înainte de sfârşit. De sfârşitul tău, care este unul pământesc.

Foto credit: Adi Marineci

Cum aţi lucrat cu Alessia Tofan, interpreta personajului principal feminin?

Alessia este aleasă acestui film. Chiar pot spune asta fără nicio îndoială. Relaţia mea cu Alessia este o relaţie de nostalgie, că aş fi putut avea o faţă. Eu am un băiat, e mare acum, şi nu regret nicio clipă asta, dar mi-am dorit o fată.

Eric Aradits e Octav tânăr. Ce sentimente va încearcă când îl priviţi, din această ipostază?

Eric e la fel de zăpăcit pe cât eram eu la vremea aia. Cred că e la fel de timid, de asta are şi o lume a lui. Eu îl consider foarte bun, talentat.

Foto credit: Adi Marineci

Cum aţi lucrat cu regizorul filmului, Serge Celebidachi?

Serge este un om extrem de deschis, în primul rând, ceea ce e o calitate supremă pentru un om. E un om care nu are secrete, care nu are, cum spunem noi, fiţe de artist. O bună parte din ce a scris şi felul în care interacţionează cu mine, şi cu toată echipa de altfel, vine dintr-un tip de experienţă personală, în care s-a rodat, nu mai are asperităţile care dau un tip de contrarietate, un tip de lupta gratuită, că să îşi impună ideile. Şi asta e minunat pentru noi.

Foto credit: Adi Marineci

Filmul Octav va avea Premiera de Gala în data de 4 octombrie, la Sala Palatului, din Bucureşti, iar biletele sunt puse în vânzare în reţeaua Eventim şi pe www.eventim.ro.

Citiți și: Cum este maestrul Marcel Iures in realitate? Castigatoarea concursului PRO CINEMA povesteste intalnirea!
 

Articol recomandat de sport.ro
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Citește și...
Marcel Iureș vine pe marile ecrane din 6 octombrie într-un rol inedit, cel al lui ”OCTAV”
Marcel Iureș vine pe marile ecrane din 6 octombrie într-un rol inedit, cel al lui ”OCTAV”

Singurul urmaş al lui Sergiu Celibidache, cel mai mare dirijor român din istorie, este regizor şi a făcut primul său film în România. "Octav", pelicula lui Serge Celibidachi, îl are ca protagonist pe Marcel Iureş.

Recomandări
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la "Mihail Kogălniceanu" și susține că NATO se pregătește pentru război

Activitățile NATO în Europa de Est și în regiunea Mării Negre au ca scop pregătirea unui posibil conflict cu Rusia, a anunțat, joi, Ministerul rus de Externe, informează RIA Novosti.

Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate
Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate

Rusia nu are proiecte privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă, dar dacă Occidentul îi livrează Ucrainei avioane de luptă F-16, atunci acestea vor fi doborâte de forţele ruse, a afirmat Vladimir Putin.

Presa americană:
Presa americană: "Mafia românească vine după cardurile voastre". Metoda prin care interlopii fac 9 mil. $ pe lună

Procurorii din California susțin că mafia românească a dat o nouă înfățișare unei vechi înșelătorii: skimming-ul cardurilor de debit.