Imagini socante: ursi torturati pentru antrenarea cainilor de vanatoare

Ultima actualizare: 25-10-2012 05:38

Cu greu iti vine sa crezi ca se pot intampla astfel de lucruri, legal, intr-o tara ca Statele Unite. Si totusi, in Carolina de Sud oamenii chinuie fara mila ursii, pentru a-si antrena cainii de vanatoare.

O asociatie care militeaza pentru drepturile animalelor a reusit sa filmeze cateva astfel de "lupte" si spera sa convinga Parlamentul Statului sa le interzica.

Imaginile socante au fost filmate in Carolina de Sud, singurul stat american in care aceasta tehnica barbara este inca legala. Ursii sunt aproape imobilizati in lanturi, in timp ce vanatorii isi asmut cainii asupra lor. Peste 300 de dulai asteapta confruntarea, intinsa de-a lungul a cateva ore de chin pentru urs.

Ramasi fara aparare, priponiti si incoltiti din toate partile, ursii nu dau insa semne ca s-ar putea apara. Chinul dureaza cateva ore, timp in care ursii par dezorientati si speriati caini.

Organizatorii sustin ca prin aceste lupte isi invata cainii cum sa reactioneze la finalul unei vanatori, cand ar trebui sa incercuiasca ursul si sa-l tina pe loc pana cand ajunge vanatorul. Desi pare greu de crezut, exista si spectatori care vin pentru amuzament...

Militantii pentru drepturile animalelor spera sa-i convinga pe oficiali sa interzica aceasta practica. Ei spun ca au identificat pana acum 26 de ursi negri tinuti captivi in Carolina de Sud, ca sa fie folositi pentru astfel de lupte.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO