Cum arata viata "regelui serpilor" din China. Traieste printre cele mai veninoase reptile din lume
Regele serpilor traieste intr-un satuc din estul Chinei, inconjurat numai si numai de reptile.
Si cum sambata noapte chinezii sarbatoresc intrarea in noul an, cel al sarpelui, barbatul se asteapta ca mii de turisti sa-i viziteze ferma.
Pe langa serpi, acolo se vand si o multime de medicamente si suplimente alimentare facute din pudra de sarpe. Iar anul urmator se anunta unul profitabil.
Alegeri 2024
07:51
Care a fost cea mai mare prezență la vot la alegerile parlamentare din România de după anul 1989
07:49
Analist: Dacă PSD se va abține de la a da indicații de vot pentru turul 2, va deveni responsabil de victoria extremei drepte
07:37
Ce este fenomenul „spirala tăcerii” și cum a contribuit la succesul fulminant al lui Georgescu. Strategia votanților lui
07:16
The Guardian: Alegătorii din România sunt furioşi. Ce urmează după victoria şocantă a ultranaţionalistului în primul tur
Asa arata "mocasinul chinezesc", unul dintre cei mai veninosi serpi din lume. Localnicii o stiu drept vipera "celor o suta de pasi", atat de puternica este otrava pe care o elibereaza in corpul victimei.
Yang, care creste serpi de cand se stie, nu se teme. In sat i se spune "regele serpilor" pentru ca traieste inconjurat de mii de reptile.
"Imi place sa ating serpii, sunt fini si frumosi. Ar trebui sa-i iubim si sa-i protejam pentru ca au adus umanitatii o contributie majora." - Yang Dechang, crescator de serpi.
Cei 60 de angajati ai sai care-si petrec zilele printre custile de serpi s-au obisnuit si ei.
"Nu am fost muscat niciodata de un sarpe veninos. De cei neveninosi, da. De aceea folosim echipamente speciale si trebuie sa fim mai atenti cu ei." - Zhu Liangfa, ingrijitor Muzeul Serpilor Zisiqiao,
"E prima oara cand tin in mana un sarpe. Cei de aici m-au asigurat ca nu e veninos dar, cum vedeti, e destul de greu de manevrat. Acest sarpe e folosit pentru medicamente care trateaza bolile de piele... Dar acum cred ca il inapoiez. E mai bine sa-i dau drumul." - Martin Patience, corespondent BBC.
"Regele serpilor" sustine ca vinul din sarpe l-a vindecat de spondilita anchilozanta, desi medicina occidentala n-a gasit pana acum vreun leac pentru acesta boala. Asa ca le recomanda celor care-i trec pragul sa cumpere suplimente nutritive din... serpi. Si nu sunt deloc putini, mai ales ca in cateva zile chinezii trec in anul sarpelui.
"Piata de azi e diferita, nu trebuie sa ne facem probleme ca nu vom vinde produsele pentru ca acum clientii ne cauta pe noi si nu invers." - Yang Xiubang, proprietarul unui crescatorii de serpi
Crescuti sau vanati, serpii sunt congelati in timpul iernii, afumati si apoi uscati la soare. Cei mai multi sunt transformati apoi in pudra, folosita in medicina traditionala chineza.