Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Stațiunea din România pe care străinii încep să o adore. „Ne-a uimit cu calitatea foarte înaltă a serviciilor”

Your browser doesn't support HTML5 video.

Turismul balnear românesc atrage din nou clienți din străinătate, în special din Cehia, Austria și țările nordice. În anii '80 soseau la Oradea - cu destinația Băile Felix - chartere pline cu finlandezi sau norvegieni.

Refacerea clientelei nu este ușoară și înseamnă creșterea calității serviciilor, dar și asigurarea unor linii directe de transport cu Praga, Viena sau Helsinki.

Obișnuiți mai degrabă cu nume precum Karlovy Vary sau cu stațiunile de profil din Ungaria mulți străini nu știau de băile termale din Felix. Au aflat de la prieteni.

Mariana Javoska, turistă: „Îmi doream foarte mult să vin la Oradea, să mă bucur de băi și, în general, de oraș, care este foarte frumos. Unii au făcut o asemenea reclamă, încât au atras și pe alții.”

Turist: „Mă simt foarte bine aici. M-am uitat la ofertă și la recenzii și m-am hotărât să vin.”

Karel Masek, reprezentantul unei agenții de turism din Praga: „Avem condiții bune, oamenii pot face proceduri, iar apa termală este nemaipomenită.”

Dumitru Fechete, directorul unui complex balneo din Băile Felix: „Săptămânal, în perioada asta de toamnă, vin din Cehia. Recent am avut un info-trip cu o agenție de turism din Finlanda. Deci sunt semnale bune.”

Marcel Apostol, reprezentantul unei firme de turism din Finlanda: „Ne-a uimit cu calitatea foarte înaltă a serviciilor, cu posibilitățile oferite turiștilor. Părțile negative ar fi concurența serviciilor și tratamentelor oferite în Ungaria, existența liniei directe între Helsinki și Budapesta.”

Călin Ile, Federația Industriei Hoteliere din România: „Dacă am amplifica puțin ritmul de dezvoltare, cred că în 5-8 ani, România ar putea să fie o destinație importantă, mai ales pe turism balnear.”

Un sejur de cinci nopți - de duminică până vineri - care include cazare, masă, proceduri și acces la piscine, costă aproximativ 350 de euro. La acest preț, turiștii mai adaugă și costul transportului, în funcție de zona din care vin. Un avantaj pentru Băile Felix va fi și deschiderea, din această toamnă, a câtorva rute aeriene, care vor lega Oradea de Londra sau Varșovia.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult