Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Locuri uimitoare pentru o vacanță în natura sălbatică. Destinații sălbatice din Europa pentru iubitorii de natură

Dacă îți plac locurile în care există natură sălbatică și te simți bine în mijlocul sălbăticiei, poți face acest lucru fără să fii nevoit să străbați toată lumea.

Există încă zone aproape neatinse în Europa unde poți observa fauna sălbatică în habitatul natural și poți petrece o eternitate admirând stelele sau legendara auroră boreală.

Îndreaptă-te spre nord, în Laponia, unde insulele arctice, ghețarii și icebergurile creează un peisaj de neuitat. Mai spre sud, lacurile și pădurile din Suedia, Polonia și Muntenegru oferă experiențe sălbatice autentice. În nord-vest, cascadele, vulcanii și lagunele geotermale din Islanda oferă aventuri sălbatice de natură seismică.

Nu trebuie să cheltui averi pentru a ajunge în locuri desprinse din povești, ci s-ar putea chiar să cheltui mai puțin decât într-un city-break dacă alegi să mergi cu cortul pentru o experiență autentică. Iată câteva locuri uimitoare pentru o vacanță în natura sălbatică.

Locuri uimitoare pentru o vacanță în natura sălbatică

Aceste locuri îți vor umple inima de bucurie, iar dacă ești adeptul drumețiilor și al dormitului la cort, aici poți avea genul acesta de experiențe. Ai fi surprins cât de puțin te costă toată această aventură, iar dacă închiriezi o mașină sau o rulotă, lucrurile ar putea deveni și mai confortabile decât îți imaginezi.

Altfel, împrietenește-te cu localnicii, află legende și povești despre locurile în care mergi. Încearcă mâncarea locală și informează-te despre pericolele pe care ar trebui să le eviți în timpul vacanței tale. Nu campa decât în locuri special amenajate și protejează-te de orice ar putea însemna un pericol în sălbăticie. În rest, nu îți uita aparatul foto pentru a captura aceste peisaje aproape ireale.

Arhipelagul Saint Anna, Suedia

Poți să explorezi una dintre puținele zone sălbatice ale Europei cu caiacul și te avânți spre insulele îndepărtate ale arhipelagului St Anna din Suedia. Să ajungi pe această coastă estică a Suediei (evident, cu un ghid expert în kayaking) este o experiență cu totul unică.

Poți face campingul în natura sălbatică și te poți plimba prin păduri vechi de 300 de ani.

Laponia finlandeză

În Laponia, regiunea din nordul Finlandei, poți sta într-o cabană sălbatică dotată cu saună privată. Printre activitățile pe care le poți face aici se numără plimbări cu sănii trase de husky, înotul în apă îngheațată și descoperirea tradițiilor poporului indigen Sami. Dacă ajungi în preajma Crăciunului, atmosfera este de vis și peisajele îți vor rămâne adânc întipărite în memorie.

Parcul Național Urho Kekkonen este un loc magic, mai ales când pădurea este acoperită de zăpadă. O excursie cu snowmobilul îți permite să călătorești mai adânc în sălbăticie, în timp ce explorarea pe schiuri de fond este modalitatea ideală de explora împrejurimile.

Puține locuri sunt mai bune pentru a vedea Luminile Nordului decât o cabană special construită pentru a te instala și a admira unul dintre cele mai mari fenomene naturale de pe planetă.

Pădurea de zimbri Bialowieza, Polonia

În prezent, există peste 500 de zimbri europeni care se plimbă liber în sălbăticia Pădurii Bialowieza din Polonia.

Poți să stai într-o pensiune de familie și poți avea acces la traseele de drumeție care te duc prin păduri. Vei auzi ciocănitori ziua și bufnițe pitice noaptea. Aceasta nu este o simplă plimbare în pădure, ci o adevărată experiență în natură.

Croazieră între Spitsbergen, Groenlanda și Islanda

Partea bună a unei croaziere este că poți să explorezi mai multe zone sălbatice într-o singură călătorie. Vezi mai întâi Spitsbergen, unde poți explora arhipelagul înghețat Svalbard. Apoi ajungi în Marea Groenlandei, îndreptându-te spre cea mai mare insulă din lume. Coasta Groenlandei de Est este o masă terestră enormă cu munți, munți de gheață și fiorduri. În cele din urmă, Islanda – un salt scurt peste Strâmtoarea Danemarcei, pentru o insulă mai mică, dar de o frumusețe rară. Pe drum, poți urmări morsele și urșii polari, precum și nenumărate păsări, conform responsibllevacantion.

Islanda

Islanda este cel mai bun loc pentru a vedea aurora boreală, dar și cel mai impresionant loc pentru iubitorii de natură sălbatică. De la Reykjavik și Parcul Național Vatnajökull până la Golden Circle și cascada Gullfoss – Islanda este cu adevărat spectaculoasă și ar trebui să vezi cât mai mult din ea.

Există o mulțime de piscine geotermale și peisaje vulcanice de descoperit. Cu toate acestea, vei avea nevoie de o mașină, pentru că este imposibil să vezi prea multe pe jos, având în vedere dimensiunile. În plus, condusul între micile orașe ale Islandei este o modalitate excelentă de a întâlni localnici și de a sta la pensiuni de familie.

Muntenegru

Există ceva magic în Muntenegru. Poate că este simplitatea vieții în munți, unde există cu siguranță ceva sălbatic și neîmblânzit în aer – ceva care a trecut testul timpului și nu pleacă nicăieri curând.

Fă o excursie cu barca pe Lacul Skadar, de exemplu, și vei fi înconjurat de natură sălbatică. Apa este cristalină și reflexiile mănăstirilor insulare și pelicanii în zbor contribuie la ambianța liniștită și de poveste.

Scoția

Perfectă pentru familii care doresc cu adevărat să se îndepărteze de tot și să se bucure de timp petrecut împreună în natură, nordul Scoției este locul perfect. 

În plus, această destinație are și un element suplimentar pe care copiii îl vor adora: vei fi însoțit de poneii locali din Highland (regiune muntoasă în nord-vestul Scoției), mereu interesați de un morcov sau jumătate de măr. Drumețiile lejere prin frumoasele păduri de pini din Cairngorms te vor introduce în biodiversitatea zonei.

Insulele Feroe

Milioane de păsări marine, dar doar câteva mii de oameni; aproape niciun copac, în schimb: stânci abrupte acoperite de mușchi verde. Scoția la sud, Islanda la nord și o mare tumultuoasă între ele. Este vorba despre Insulele Feroe, pe care le poți explora datorită podurilor, feriboturilor și tunelurilor subterane.

Parcurile naționale din Finlanda

Odată folosit pentru exploatarea forestieră comercială, Parcul Național Repovesi din Finlanda a fost redat naturii, iar acum întinderile vaste de pini și mesteceni, întrerupte doar de lacuri și râuri, oferă cadrul perfect pentru o vacanță sălbatică. Stai o noapte fără electricitate, dar cu promisiunea de a vedea o mulțime de animale. Parcurile naționale din Finlanda merită o vacanță cu totul diferită de ce ai avut până acum.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult