Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Șeful ANPC insistă ca localurile să treacă în meniu ”din ce burtă e făcută ciorba de burtă”, dar și ”când s-a născut porcul”

Șeful ANPC insistă ca restaurantele să treacă în meniuri toate ingredientele folosite, inclusiv când s-a născut porcul, vita sau găina a cărei carne a fost folosită. Ordinul autorității a stârnit nemulțumirea patronilor de restaurante.  

Preşedintele Autorităţii Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), Horia Constantinescu, s-a referit la decizia ANPC ca meniurile din restaurante să conţină toată lista de ingrediente, precizând: “Ciorba de burtă trebuie să se ştie din ce burtă este făcută, şaorma cu de toate trebuie să ştim ce înseamnă de toate”, potrivit News.

Horia Constantinescu a fost întrebat, miercuri, despre faptul că patronii de restaurante sunt nemulţumiţi  că trebuie să treacă în meniu toată lista de ingrediente.

“Şi până acum trebuiau să o facă. Acum sunt doar nemulţumiţi pentru că trebuie să aflăm într-adevăr ce ingrediente şi materii prime. Ciorba de burtă trebuie să se ştie din ce burtă este făcută, şaorma cu de toate trebuie să ştim ce înseamnă de toate, că poate în copilărie mâncam pelicanol lipici, poate unii dintre domniile lor se gândesc să pună în continuare această aromă. Nu credeţi că trebuie să aflăm ce mâncăm?”, a declarat preşedintele ANPC.

Președinte organizație patronală: ”Mi se pare caraghios”

Citește și
otet
ANPC: Produsul „Oţet din Vin SEINEANA”, comercializat de un lanț de supermarketuri, este o soluţie din acid acetic şi apă

Horia Constantinescu a menţionat că, dacă de pe eticheta unui produs ambalat aflăm ce conţine, acelaşi lucru trebuie să se întâmple şi cu mâncarea din restaurante.

“Dacă pe eticheta unui produs ambalat aflăm atât materiile prime folosite, orice ingredient, inclusiv aditivii alimentari şi aflăm inclusiv aportul caloric, coeficientul caloric, de ce nu putem afla asta la restaurant? Am spus şi celor cu care ne-am întâlnit, din asociaţiile patronale din industrie, dacă desfac un pachet cu biscuiţi achiziţionat de pe raftul unui magazin, dacă pe etichetă găsesc toate aceste informaţii şi îl pun în farfurie şi îl vănd la restaurant, îl privez pe consumatorul de la restaurant de informaţiile pe care le-ar fi putut avea dacă ar fi achiziţionat de pe raft produsul. Cred că lucrurile trebuie aduse într-o zonă nediscriminatorie”, a afirmat Horia Constantinescu.

Preşedintele Organizaţiei Patronale Mamaia-Constanţa, Nicolae Bucovală, a criticat, marţi, ordinul Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor care prevede obligaţia de a scrie pe lista de meniu “când s-a născut porcul sau vita sau găină”, afirmând că acesta este ”caraghios”. El a menţionat că ordinul va intra în vigoare în 20 decembrie şi a susţinut că toate restaurantele vor fi închise pentru că nu se vor putea conforma.

“Cred că ANPC-ul vrea să ne transforme pe toţi în prozatori. Ordinul ANPC de a scrie pe lista de meniu şi când s-a născut porcul sau vita sau găina mi se pare caraghios. Şi dumneavoastră aţi fost în toată lumea şi noi mai mergem pe unde apucăm, dacă avem profit după o vară, dar nu am văzut nicăieri în lume o asemenea listă de meniu, credeţi-mă. Este imposibil să o facem. Intră în vigoare pe 20 decembrie. Înseamnă că ne vor închide pe toţi pentru că nu le putem face”, a precizat Bucovală.

 

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult