Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Reacția lui Bilad, un simpatizant Hezbollah, în fața unui jurnalist străin: „Vreți să știți unde e Hezbollah?”

Your browser doesn't support HTML5 video.

Armata israeliană își continuă incursiunea în sudul Libanului, iar aviația caută să lovească ținte Hezbollah, inclusiv în Beirut.

Președintele Biden a lăsat ușa deschisă Israelului să bombardeze pe teritoriul Iranului, ca răspuns la valul de rachete lansate spre Israel, marți noapte. Washingtonul ar fi de acord cu lovirea infrastructurii petroliere, dar NU și cu lovituri asupra instalațiilor nucleare ale Iranului.

Rachetele au lovit, pentru prima dată de la începutul conflictului, chiar în centrul Beirutului, aproape de parlament. A fost vizat un bloc unde s-ar fi aflat mai mulți membrii Hezbollah. Însă acolo era și sediul unui centru medical al Hezbollah. Potrivit autorităților libaneze, unii dintre cei uciși - cel puțin nouă - erau paramedici și salvatori.

Dahieh, bastionul islamiștilor de la periferia Beirutului, a fost de asemenea atacat.

Rasmus Tantholdt, corespondent TV 2 Denmark: „Am văzut acest fum de la balconul hotelului meu. Acum îl pot vedea de aproape. Aici se afla o clădire. Hezbollah nu ne va spune dacă o folosea cu un scop anume. Poate că o folosea ca depozit de muniție, dar este posibil să nu fi fost nimic acolo. Nu știm. "

Citește și
Hassan Nasrallah
Ginerele liderului Hezbollah, Hassan Nasrallah, a fost ucis într-un atac israelian la Damasc

Rasmus Tantholdt, corespondent TV 2 Denmark: Gruparea Hezbollah activa aici?

Bilad Alami, simpatizant Hezbollah: „Nu aici. Poate în altă locație, dar aici jur că nu. Vreți să știți unde e Hezbollah? Aici! (arată spre inimă)”

De altfel, Hezbollah a organizat un tur pentru presa străină în suburbiile sudice - poate ca să demonstreze că încă deține controlul. Pe ruine erau așezate portrete imense ale şeicului Nasrallah, liderul ucis într-un raid israelian.

Mohammad Afif, purtător de cuvânt Hezbollah: „Rezistența și-a revenit. Conducerea a fost restabilită, comanda și controlul sunt foarte bune, arsenalul de rachete este în regulă, mii de bravi luptători ai Rezistenței de pe fronturi sunt bine...”

Armata israeliană a avertizat că raidurile aeriene nu se vor opri în sudul Libanului, în timp ce continuă și incursiunea terestră dincolo de graniță. Dar Hezbollah le-a provocat pierderi grele israelienilor, care au anunţat că au pierdut opt soldaţi într-o zi. Aveau între 21 şi 23 de ani.

Benjamin Netanyahu, premierul israelian: „Aș dori să transmit sincere condoleanțe familiilor eroilor noștri care au căzut astăzi în Liban. Suntem în mijlocul unui război dur împotriva Axei răului, a Iranului, care încearcă să ne distrugă. Asta nu se va întâmpla, pentru că vom rămâne uniți și, cu ajutorul lui Dumnezeu, vom învinge împreună.”

Pe de altă parte, imagini din satelit arată că rachetele au făcut pagube la baza aeriană israeliană Nevatim - în cursul atacului masiv cu rachete al Iranului de marți noaptea. Una dintre rachetele care viza această bază militară a lovit o școală.

După barajul iranian cu aproape 200 de rachete, pagubele sunt relativ minore - a spus șeful marelui stat major. Dar Israelul pregătește riposta și amenință că va fi dură.

Herzi Halevi, șeful Marelui Stat Major: „Vom răspunde, știm cum să localizăm ținte importante, știm cum să lovim cu precizie și putere.”

Joe Biden, președintele SUA: „Iranul a întrecut măsura. Vom discuta cu israelienii ce au de gând să facă, dar toți din G7 suntem de acord că (israelienii) au dreptul să răspundă, dar ar trebui să răspundă proporțional. "

Reporter: Sprijiniți un atac israelian asupra instalațiilor nucleare iraniene?

Joe Biden, președintele SUA: „Răspunsul este nu. ”

Potrivit unor surse, Washington-ul ar prefera un atac asupra infrastructurii petroliere iraniene. Temându-se că va urma o criză a carburanților, iranienii au format cozi imense la benzinăriile din țară.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult