Modifica setarile cookie
Toate categoriile

O armă trimisă de Bulgaria în Ucraina, subiect de interes național. Sofia a pregătit opt pachete de ajutor militar Kievului

Bulgaria a trimis opt pachete de ajutor militar Ucrainei, toate în conformitate cu deciziile Parlamentului.  

Bulgaria a trimis opt pachete de armament, echipament şi muniţie Ucrainei, toate cu respectarea strictă a deciziilor Adunării Naţionale, le-a spus ministrul interimar al Apărării, Atanas Zaprianov, jurnaliştilor, răspunzând unei întrebări despre fotografii de pe reţelele sociale cu mortierele bulgare autopropulsate Gvozdika în Ucraina.

Ministrul a participat la deschiderea noului an şcolar la Colegiul de apărare G. S. Rakovski.

"Pot confirma că a existat un astfel de echipament", a spus Zaprianov, când a fost întrebat dacă Bulgaria a trimis astfel de arme, dar a explicat că nu poate confirma că echipamentul din fotografii este o mortieră bulgară, întrucât toate fostele ţări membre ale Pactului de la Varşovia continuă să ajute Ucraina şi trimit astfel de sisteme.

"Toate pachetele care au fost trimise, sunt opt în total, includ diferite arme, echipament, muniţie, şi sunt strict în conformitate cu deciziile Adunării Naţionale", a spus Zaprianov.

Citește și
Ucraina
Aproximativ 57 de copii au fost răniţi şi doi au fost ucişi în atacurile din august ale ruşilor, în Ucraina

"Acestea sunt pachete cu arme, echipament, muniţie, de care armata bulgară se poate dispensa", a adăugat ministrul, potrivit Agerpres, care citează BTA.

Ministrul Apărării a spus că toate pachetele trimise vor face obiectul unei rambursări compensatorii şi că Bulgaria aşteaptă sume foarte mari, care vor fi reinvestite în modernizarea armatei.

"A existat o creştere în termeni de înrolare în şcolile militare în contextul în care încercăm să ocupăm în proporţie de 100% poziţiile de cadeţi în şcolile militare superioare", a spus Zaprianov, adăugând că plecarea ofiţerilor din armată a fost oprită.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult