Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Armata Rusiei continuă să avanseze în Ucraina. Rușii au cucerit un sat simbol al ucrainenilor, Robotîne

Rusia a revendicat, miercuri, ocuparea a încă trei sate în Ucraina, inclusiv satul simbol Robotîne de pe frontul de sud-est, care fusese recucerit de armata ucraineană în 2023.  

Pe de altă parte, în Harkov, trupele ucrainene s-au retras din unele zone în faţa acţiunilor ofensive ale trupelor ruse, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Soldaţii ruşi "au eliberat localităţile Glibokie şi Lukianţi în regiunea Harkov şi de asemenea au progresat în profunzimea liniilor defensive inamice", anunțat Ministerul rus al Apărării într-un comunicat.

Acele două sate, situate foarte aproape de frontiera cu Rusia, se află la sud de mai multe localităţi deja ocupate de trupele ruse în ultimele zile, un semn al înaintării ruse în această zonă în faţa trupelor ucrainene.

Armata rusă a susţinut de asemenea că a ocupat din nou satul complet distrus Robotîne, în provincia sud-estică Zaporojie, o localitate simbol, întrucât a fost una dintre puţinele eliberate de armata ucraineană în contraofensiva din vara trecută care pe ansamblu a fost un eşec.

Citește și
Volodimir Zelenski
Zelenski şi-a anulat vizitele în Spania şi Portugalia după ce luptele s-au intensificat în Ucraina. Motivul e ținut secret

În februarie 2024, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a vizitat Robotîne pentru a susţine trupele.

Armata rusă a sporit în ultimele luni presiunea pe frontul din estul Ucrainei, în special în jurul oraşului Ceasiv Iar, şi la vest de oraşul Avdiivka pe care l-a ocupat în februarie după lupte sângeroase, iar de o săptămână a deschis un nou front în regiunea nord-estică Harkov.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult