Topul căutărilor pe Google în România în 2022. Care a fost cea mai căutată persoană
Galerie foto
Cele mai populare căutări pe Google în 2022
Potrivit topului Google, războiul din Ucraina a fost cel mai căutat subiect în anul care se încheie. „Ucraina” este termenul cel mai căutat în 2022.
Proximitatea războiului început de Rusia pe 24 februarie, numărul mare de refugiați ucraineni și durata lungă a conflictului au făcut ca acest subiect să stârnească cel mai mult interes pentru români. De remarcat că în top 10 cele mai populare căutări se mai află și alți termeni legați de război: „Rusia” și „Vladimir Putin”.
Pe poziția a doua în topul celor mai populare căutări a fost „recensământul”, un subiect care îi privește pe toți românii și mai ales că anul acesta, pentru prima dată în România, recensământul s-a făcut și online.
Top 3 este completat de „Regină Elisabeta”. Monarhul Regatului Unit al Marii Britanii, Regina Elisabeta a II-a, a murit pe 8 septembrie. Cel mai longeviv monarh din istorie avea 96 de ani când a plecat dintre noi.
1. Ucraina 2. Recensământ 3. Regina Elisabeta 4. Rusia 5. Nosfe 6. Florin Salam 7. iPhone 14 8. Putin 9. Eurovision 10. Schimbări climatice
Topul întrebărilor puse de români pe Google în 2022Un număr foarte mare de utilizatori ai Google preferă să pună întrebări pentru a afla informațiile de care au nevoie. Google România a realizat și în 2022 un top „ce este?”, al celor mai populare întrebări puse de români.
Cele mai multe întrebări s-au referit la Roxadustat, substanța cu care a fost depistată pozitivă Simona Halep în urma turneului de la US Open 2022. Cea mai mare jucătoare de tenis din România este suspendată în continuare și așteaptă să își dovedească nevinovăția în fața Tribunalului de Arbitraj Sportiv (TAS).
Pe poziția a doua în topul întrebărilor este „Ce este legea marțială”. După izbucnirea războiului din Ucraina, Volodimir Zelensky a instituit legea marțială în Ucraina. Această informație, în contextul în care bărbații ucraineni nu puteau pleca din țară, i-a făcut pe români să caute mai multe date despre” ce este legea marțială”.
A treia cea mai populară întrebare pe Google a fost „Ce este SWIFT”. Aceasta este legată tot de războiul din Ucraina. Printre sancțiunile impuse de Uniunea Europeană Rusiei s-a aflat și excluderea băncilor rusești din rețeaua SWIFT. Mulți români au vrut să afle ce este acest serviciu și de ce este atât de importantă o astfel de sancțiune.
1. Roxadustat ce este 2. Ce este legea marțială 3. Ce este Swift 4. Ce este NATO 5. Ce este Schengen 6. Ce este NFT 7. Ce este Halloween 8. Ce este ROBOR 9. Ce este Salmonella 10. Metaverse ce este
Cele mai căutate” idei” pe Google în 2022Atunci când sunt în criză de idei, românii apelează la Google. În 2022 utilizatorii motorului de căutare au încercat să găsească online idei de mâncăruri pentru cină, de nume, de cadouri sau ce să deseneze.
1. Idei de cină 2. Idei de mâncare rapidă 3. Idei de costume de Halloween 4. Idei de cadouri 5. Idei mâncare gătită 6. Idei afaceri 7. Idei de desene în creion 8. Idei cadouri de Valentine’s Day pentru el 9. Idei de mic dejun 10. Idei de nume pe Instagram
Cele mai căutate rețete pe Google în 2022Google este o sursă uriașă de rețete, iar în 2022 oricine vrea să gătească ceva poate fi sigur că va găsi ceea ce caută cu o simplă interogare.
În totul celor mai căutate rețete online anul acesta au fost prăjituri, ciorbe, preparate tradiționale, dar și unele exotice precum „tempura”.
Clasica „negresă” a ocupa prima poziție în topul căutărilor, urmată de „ciorbă de miel tradițională” și „zacuscă”.
1. Negresă 2. Ciorbă de miel tradițională 3. Zacuscă 4. Pască fără aluat 5. Cozonac cu nucă rețeta bunicii 6. Tempura 7. Clătite pufoase 8. Balmoș 9. Ciorbă a la grec 10. Macarons
Cele mai căutate seriale și filme pe Google în 2022Când vine vorba de filme și seriale, anul acesta românii au fost interesați și de producțiile românești, pe lângă cele internaționale.
Astfel, cel ami căutat film în 2022 a fost ”Teambuilding”, producție românească, iar pe poziția a treia a fost ”Capra cu trei iezi”, primul horror românesc.
De asemenea, „Clanul”, producția ProTv , este pe locul cinci în topul celor mai căutate seriale în anul 2022, o dovadă în plus a succesului pe care acesta l-a înregistrat.
Top 10 seriale pe Google1. Fiica ambasadorului 2. Stranger things 3. Euphoria 4. House of the dragon 5. Clanul 6. Cernobîl 7. The summer I turned pretty 8. Moon knight 9. The good doctor 10. Sandman
Top 10 filme pe Google în 20221. Team building 2. Purple hearts 3. Capra cu trei iezi 4. Black Adam 5. Thor Love and Thunder 6. Morbius 7. 365 days 2 8. Encanto 9. Top Gun 10. Uncharted
Alte topuri de căutări realizate de Google în 2022 Top 10 oameni căutați pe Google în 20221. Florin Salam 2. Vladimir Putin 3. David Popovici 4. Novak Djokovic 5. George Buhnici 6. Will Smith 7. Volodîmîr Zelenski 8. Amber Heard 9. Elena Udrea 10. Anne Bagu
*Lista „Oameni” a fost realizată doar cu persoane în viață
Top 10 cele mai căutate vacanțe pe Google în 20221. Vacanță Grecia 2. Vacanță Bulgaria all inclusive 3. Vacanță Turcia 4. Vacanță Tenerife 5. Vacanță Croația 6. Dubai vacanță 7. Seychelles vacanță 8. Vacanță Thassos 9. Vacanță Egipt 10. Vacanță Albania
Top 10 definiții căutate pe Google în 20221. Locuință convențională definiție 2. Substantivul definiție 3. Inflația definiție 4. Afazie definiție 5. Arta poetică definiție 6. Definiție contact direct covid 7. Mediana definiție 8. Genul epic definiție 9. Ecosistem definiție 10. Nuvela definiție
Cum se realizează clasamentul „Căutrile anului 2022”Google România explică metodologia după care a fost realizată lista „Căutările anului 2022”.
Listele cuprind căutările „trending”, căutări care au înregistrat cea mai mare creștere în perioada 1 ianuarie 2022 - 1 decembrie 2022, comparativ cu aceeași perioadă din 2021.
Acestea sunt diferite de listele cu cele mai căutate expresii/cuvinte pe Google, care tind să se schimbe foarte puțin de la an la an. Analiza căutărilor trending permite identificarea intereselor specifice ale anului 2022.
”Listele au fost create utilizând combinat mai multe servicii și instrumente care ne oferă o imagine detaliată asupra trendurilor de căutare la nivel global și regional. Cea mai mare parte a datelor provin din Google Trends, un serviciu public, care prezintă volumul de căutări pe diferite regiuni geografice, perioade de timp și termeni utilizați. De asemenea, utilizăm instrumente interne care ne permit să realizăm analize complexe suplimentare. Mai mult, am eliminat spam-ul, căutările de navigare și cele care se repetă. Listele au fost realizate pe baza cifrelor de trafic de pe adrese din România, care au realizat atât căutări pe google.com, dar și pe domeniul local (google.ro) și căutările mobile”, se arată într-un comunicat transmis de Google România.