Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Ministrul Energiei: ”Suntem din nou în faţa unei crize majore a sistemului de termoficare din Capitală”

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, afirmă că Bucureștiul se află ”din nou în faţa unei crize majore a sistemului de termoficare”, iar Capitala are nevoie de soluţii urgente.

Burduja spune că sistemul de termoficare al Capitalei ”trebuie modernizat și gestionat mult mai eficient”, iar - pentru asta - el dă și câteva exemple de posibile soluții.

”Am prezentat la nivelul Ministerului Energiei mai multe soluții. Prima și cea mai importantă este fuziunea ELCEN-Termoenergetica, proces aprobat la nivelul Guvernului și CGMB, iar Ministerul Dezvoltării a promovat deja schimbările legislative necesare. Lucrurile sunt în desfășurare, iar până la final de 2025 fuziunea ar trebui să fie gata.

A doua este modernizarea CET-urilor, pentru care ne străduim să obținem finanțarea necesară din Fondul pentru Modernizare — bani nerambursabili, un aer mai curat în București și facturi la întreținere mai mici.

A treia este modernizarea rețelei, pentru care am pus la dispoziție aproape jumătate de miliard de euro, tot din Fondul pentru Modernizare. A patra este energia geotermală, pentru care deja am dat drumul la studiul de fezabilitate, în parteneriat cu SUA.” - susține ministrul Energiei.

Citește și
bucuresti blocuri
Avarie puternică la CET Bucureşti Vest și la CET Grozăveşti. Mii de blocuri din București au rămas fără apă caldă

La preluarea noului mandat de primar general, Nicușor Dan a promis că jumătate dintre țevile vechi de termoficare ar urma să fie înlocuite până în anul 2028.

Deocamdată au fost schimbate conductele pe 230 de kilometri din 1000, cât are rețeaua principală.

De asemenea, 70 de kilometri ar trebui să fie gata anul acesta. 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult