Cum putem prepara stufatul fără carne de miel. Varianta propusă de Mihaela Bilic
Your browser doesn't support HTML5 video.
Rețeta clasică are la bază carnea de miel, dar acesta poate fi preparat și din ciuperci. Important e să aibă cât mai multe verdețuri.
Nu uitați ca în meniul de Paște să includeți stufatul, acea tocană pe bază de ceapă și usturoi verde. E momentul din an în care trebuie să consumăm aceste verdețuri din belșug, pe post de alimente, nu de condimente.
Dacă digestia ne permite și cei din jur nu protestează, n-ar fi rău să mâncăm mai des și ceapă și usturoi. Conțin compușii cu sulf, care se activează în ficat și îl detoxifică. La nivelul sistemului cardiovascular fluidizează sângele, scad tensiunea arterială, nivelul de colesterol și, implicit, riscul de boli cardiovasculare.
Usturoiul este considerat un antibiotic natural, alicina din structura lui blochează bacteriile și ciupercile nocive și echilibrează flora intestinală și bucală.
De reținut că usturoiul determină eliberarea de oxid nitric, aceeași moleculă miraculoasă prezentă în pastilele ce cresc potența masculină.
Și pentru doamne avem o veste bună: quercitina din ceapă și vinil-ditina din usturoi inhibă transformarea pre-adipocitelor în adipocite și blochează formarea de rezerve de grăsime în organism. Deci, consumul de ceapă și usturoi sunt un ajutor pentru slăbit, prin limitarea depozitelor adipoase.
Nu vă place carnea de miel? Atunci se poate face stufat cu carne de pui sau de porc.
Aveți arsuri de la ceapă și usturoi? În varianta fiartă, adică în stufat, sunt tolerate mai ușor, iar conținutul mare de fibre accelerează digestia.
Gătiți cu sos de roșii din belșug, crește absorția fierului din carne și din verdețuri, dacă mai era nevoie de argumente nutriționale. Poftă mare!