Porc, pui sau brânzeturi: ce să mânânci dacă vrei să slăbeşti
Your browser doesn't support HTML5 video.
Brânzeturile îngrașă și conțin, de fapt, mai multa grăsime decât ceafa de porc. Dr. Laura Ene, medic primar boli de nutriție: „Foarte multă lume se păcălește dând la o parte carnea de porc și puiul cu piele, e același lucru din punct de vedere al cantității de colesterol, sau alegând brânzeturi în locul cărnii. Dar dacă alegem brânzeturi maturate foarte tari, ne alegem și cu multe grăsimi saturate”.
CITEŞTE ŞI: Interlopul „Rechinul” i-a trimis o scrisoare președintelui din Mexic. Ce a urmatBrânzeturile maturate tari au peste 45% grăsimi saturate. O felie subțire conține peste 300 de kilocalorii. Daca vă doriți pierdere ponderală, brânzeturile maturate se exclud o perioadă în favoarea cărnii cu legume.
Dr. Laura Ene, medic primar boli de nutriție: „Proporția între carne și legume ar tebui să fie foarte importantă, obișnuim să mâncam 2/3 carne și 1/3 legume, ar trebui inversată. În orice alegere alimentară să fie 1/3 carne și 2/3 legume.” La o palmă de carne, adică 150 de grame de carne, în farfurie e recomandat să fie cel puțin 300 de grame de legume. Legumele au fibre care oferă rapid senzația de sațietate. Și vin la pachet cu puține calorii. Pe de altă parte însă, brânzeturile maturate, în cantitate infimă, sunt recomandate iarna. Bacteriile din acestea, odată ingerate, își fac loc în tubul digestiv uman. Și împiedică fizic bacteriile care determină boli să adere la intestin. Ideal.
Culturile vii de probiotice, precum cele din brânza maturata, ajung lejer în intestine fară să fie distruse de mediul puternic acid al stomacului. Aceasta spre deosebire de capsulele de la farmacie cu probiotice, care au nevoie de micro-încapsulare. Ca să nu fie inactivate de stomac.