Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Urania Cremene: „Sunt puțini părinți care înțeleg că un copil, pentru a fi liniștit, are nevoie de un părinte calm.”

Your browser doesn't support HTML5 video.

Când ești părinte, concediile par că nu sunt complete fără copii. Dar, în această formulă, nu sunt lipsite de provocări.

Pentru a găsi soluții pentru o vacanță reușită alături de copii, Oana Andoni a invitat-o la Cafea cu visuri pe Urania Cremene, unul dintre cei mai apreciați experți în parenting.

URANIA CREMENE: „Filozofia mea este: dacă noi ne-am adus copiii în viața noastră, copiii sunt cei care se adaptează vieții noastre, nu noi vieții lor.”

OANA ANDONI: „În cazul unui zbor lung, când copilul își pierde răbdarea, ce facem?”

URANIA C.: „Ne înarmăm cu foarte multe jucării, activități, care îl ajută să fie prezent... cât mai puțin ecran, dacă se poate... Dacă părintele își pierde cumpătul, lucrurile devin dificile. Și sunt puțini aceia care înțeleg că un copil, pentru a fi liniștit, are nevoie de un părinte calm.”

OANA A.: „Sunt părinți care își forțează copiii să facă anumite lucruri... de exemplu, să intre în apă, la mare, deși ei nu-și doresc asta.”

URANIA C.: „I-aș întreba pe acești părinți, cum este să fii forțat să faci ceva împotriva voinței tale, indiferent de vârsta pe care o ai. E important să înțelegem că fiecare ființă umană se naște și cu nevoia de autonomie.”

OANA A.: „Mulți părinți se simt vinovați când pleacă într-o vacanță în doi, de cuplu, și cei mici rămân acasă cu bunicii. E normal acest sentiment de vinovăție?”

URANIA C.: „Normal este, dar asta nu înseamnă că nu putem să lucrăm cu el. Copiii au nevoie de un trib... dacă avem bunici sau prieteni care pot să ne primească copilul câteva zile, acesta nu este doar un beneficiu pentru noi, este un beneficiu pentru copil.”

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult