Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Fraudă de proporții investigată de Parchetul European. Banii „negri”, făcuți de un italian, investiți în România. Ce urmează

Your browser doesn't support HTML5 video.

O anchetă amplă a Parchetului European condus de Laura Codruța Kovesi, care vizează o fraudă de proporții, s-a ramificat la București.

Suspectul este un om de afaceri italian, iar procurorii europeni din Bologna au descoperit că o parte din banii câștigați de pe urma afacerilor suspecte cu combustibili i-ar fi investit în piața imobiliară de la noi.

Procurorii Parchetului European de la Bolognia investighează o fraudă cu TVA de proporții, cu un prejudiciu estimat la 100 de milioane de euro. Este vorba despre afaceri cu produse petroliere distribuite în diferite stații PECO din Parma, afacere patronată de un om de afaceri și are legături și o atracție deosebită către România. Este și motivul pentru care procurorii europeni au descoperit cu o bună parte din acești bani ar fi fost investiți în imobiliarele de la noi, așa încât le-au cerut ajutorul colegilor de la București pentru a pune sechestre pe nu mai puțin de 18 proprietăți aflate în Capitală.

Au înghețat, de asemenea, spun surse apropiate de Parchetul European, și diferite conturi bancare, dar și participații la diferite afaceri din România, controlate de același om de afaceri. Toate aceste proprietăți, în special apartamente, sunt pe numele omului de afaceri italian, pe numele soției sale, o ucraineancă cu origini românești, dar și pe numele fetiței lor. De altfel, spun anchetatorii, această investigație vizează modul în care au fost transportate cantități uriașe de produse petroliere, de combustibil, care, cel puțin în acte, figurau că ar fi trecut și pe la companii românești.

Dacă toate aceste acuzații de fraudă cu TVA vor fi confirmate la finalul unui proces și vor exista și decizii de condamnare, aceste proprietăți vor fi vândute la licitații de autoritățile române, iar banii strânși vor fi virați apoi fiscului italian.

Citește și
laura codruta kovesi
Kovesi cere mai mulți bani pentru EPPO, dar Comisia Europeană contestă cifrele pe care le-a prezentat. Ce replică a dat

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult