Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Un tânăr cu COVID s-a sinucis într-un spital din Arad, deși urma să fie externat. Ce spun psihologii

Your browser doesn't support HTML5 video.

O tragedie a avut loc într-una dintre secţiile destinatele bolnavilor COVID din Arad. Unul dintre pacienţi, în vârstă de doar 28 de ani, şi-a pus capăt zilelor.

Culmea este că starea lui se îmbunătăţise şi urma să plece acasă, aşa că nimeni nu îşi explică de ce a recurs la acest gest. Medicii spun că în astfel de secţii COVID ar fi bine să existe câte un psiholog care să discute cu pacienţii vulnerabili.

Pacientul era internat în spital de aproape zece zile. Nu avea totuşi o formă gravă a bolii. Duminică dimineaţă, a ieşit din salon să meargă la toaletă.

Simina Roz, purtător de cuvânt Spitalul Judeţean Arad: „A fost observat de către personalul medical, iar pe fondul întârzierii întoarcerii de la baie, asistenta medicală a mers să verifice dacă i s-a făcut rău. În acel moment a constatat că bărbatul a încercat să-şi ia viaţa.”

Medicii din spital au început imediat manevrele de resuscitare. Din păcate, organismul tânărului nu a răspuns şi după o oră şi jumătate, a fost declarat decesul.

Citește și
politia
Poveste dramatică în Dâmboviţa. Un bărbat s-ar fi sinucis după ce și-a găsit mama moartă

Tânărul nu a lăsat niciun bilet de adio.

Specialiştii atrag atenţia că nu doar atmosfera generală în pandemie, ci şi virusul în sine, poate duce la depresii severe.

Ligia Piroș, medic primar psihiatru: „Este afectat şi creierul şi este afectat din punct de vedere neurologic şi din pct de vedere al funcţiei acestuia, adică intrăm în sfera psihiatriei, psihologiei. Trăim cu toţii aceeaşi epuizare, suntem deja obosiţi de atâta luptă cu virusu. Nu ştim ce se întâmplă, nu ştim cum se va termina. Omul nu are o certitudine că până atunci rezistă.”

Conducerea spitalului ia în calcul angajarea unor psihologi în secţiile destinate celor infectaţi cu SARS-CoV-2.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult