„România, știi bine!”, ep. 55, cu Gabriela Leu. Cum vom face față situației refugiaților din România?
Your browser doesn't support HTML5 video.
Galerie foto
Însă, numărul celor care fug din fața războiului continuă să fie mare.
Cum vom face față situației pe termen lung? Ce nevoi trebuie să acoperim? Cum ne pregătim să trăim alături de oamenii care caută adăpost la noi, fie și temporar?
Refugiații din România este subiectul podcastului de marți și încercăm să înțelegem cum se organizează primirea refugiațiilor a unei mase atât de mare de oameni, venită într-o stare de disperare, într-o stare de durere adâncă dintr-o zonă de conflict. Organizația Națiunilor Unite are această agenție pentru refugiați de foarte mult timp și, din nefericire, organizația are o experiență în astfel de situații. Există o experiență globală a refugiaților care își părăsesc țara în urma unui conflict sau chiar al unui război. Cristian Leonte: Cum se vede de la această organizație care, în mod profesionist se ocupă de asta de decenii, cum se ocupă de acest val de refugiați care a luat România complet prin surprindere? Gabriela Leu: „Atunci când a fost înființată agenția ONU pentru refugiați a avut un mandat de trei ani. După cel de-al Doilea Război Mondial, Europa a realizat că există aici refugiați în urma războiului de care nu se ocupa nimeni și atunci a fost înființată această organizație. (...) Mandatul s-a transformat în unul nedefinit. (...) Este extraordinară mobilizarea românilor și a României pentru a primi refugiați. Acest lucru este vizibil din primele minute în care cineva intră în țară, în care refugiații trec granița și ajung pe partea noastră a graniței. (...)”
Mai multe informații despre criza refugiaților din Ucraina, găsiți aici:
Reportajul „Ucraina, te iubesc!”, o anchetă semnată de Rareș Năstase, a condus duminică seară topul preferințelor telespectatorilor.
Mai multe detalii găsiți în videoclipul de mai jos.
Toate podcast-urile ”România, știi bine!”pot fi ascultate și descărcate gratuit de pe romaniastiibine.podbean.com.
Sursa: StirilePROTV
Etichete: refugiati , podcast , Romania te iubesc , ucraina te iubesc
Dată publicare: 15-03-2022 11:10