Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Deschiderea anului școlar 2024-2025. Zone supravegheate de elicoptere și mii de polițiști prezenți în școli

Your browser doesn't support HTML5 video.

Doar câteva ore au mai rămas din vacanța mare. De luni, gata cu trezitul târziu și culcatul după miezul nopții, cu orele petrecute la calculator ori la o minge cu băieții, pe terenul de fotbal.  

Încep cursurile, se instituie, iar reguli, se întorc temele, exercițiile suplimentare și câte și mai câte din viața de elev. Pe unii dintre școlari i-am prins astăzi pe ultima sută de metri, alegând rechizite.

Daiana are 10 ani, iar de luni începe clasa a 4-a.

Ca să se asigure că are tot ce-i trebuie, a mers cu lista în mână la un târg de rechizite, organizat în Iași.

Și Radu și-a umplut coșul în câteva minute.

Mama lui Radu: „Acum ne-am întors din concediu și de asta ne-am lăsat pe ultima sută, dar reușim să terminăm tot. Tot anul o să cumpărăm rechizite, dar trebuie să începem cu ceva.”

Citește și
incendiu
Cel puțin 17 elevi au murit după ce o școală din Kenya a luat foc. Există temeri că numărul morților ar putea crește

La fel de importante sunt hainele pentru școală. Să nu uităm de pantofi, care costă și 500 de lei. Părinții vor da între câteva zeci și câteva mii de lei și pentru flori.

8.000 de polițiști prezenți în școli

Pe de altă parte, pentru ca deschiderea anului școlar să se desfășoare în siguranță, Ministrul de Interne anunță că va trimite în patrulare 25.000 de polițiști. 8.000 vor fi prezenți în școli.

Anul acesta, Poliția Română supraveghează zonele din preajma școlilor și liceelor cu două elicoptere intrate recent în dotare și operate de IGAV. Echipajele de la sol primesc date în timp real de la operatorul care utilizează acest sistem de monitorizare dotat cu camere performante. În cazul în care un șofer încalcă, de exemplu, regulile de circulație, acesta poate furniza datele acestuia și inclusiv poza cu numărul de înmatriculare.

Aveți grijă și unde parcați dacă vă duceți copiii la școală. Polițiștii de la rutieră vor supraveghea în special trecerile de pietoni din apropierea unităților de învățământ. Vor avea la ei dispozitive digitale portabile prin intermediul cărora procesul verbal este completat automat și printat pe loc.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult