Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Un aeroport din Alaska, printre cele mai aglomerate din lume datorită pandemiei de Covid-19

Aeroportul international din Anchorage, un oraș cu doar 300.000 de locuitori, a devenit printre cele mai aglomerate din lume, scrie CNN.

Asta se întâmplă într-o singură zi pe săptămână, sâmbăta. ”Este o zi aglomerată pentru zborurile de tip cargo și cea mai slabă pentru zborurile comerciale”, a explicat managerul aeroportului american din Alaska, Jim Szczesniak.

”De exemplu, pe 2 mai, am operat 744 de zboruri, în timp ce Chicago a avut 579, iar Atlanta, 529”, a spus acesta. Pe 25 aprilie, tot într-o sâmbătă, aeroportul din Anchorage a fost chiar pe primul loc în lume pentru o parte a zilei.

Creșterea traficului aerian în orașul din Alaska este pusă pe seama poziționării, la distanțe apromaximativ egale de New York și Tokyo, și a numărului tot mai mare de zboruri de tip cargo, folosite pentru a aduce echipamente necesare luptei contra Covid-19, din Asia în America de Nord

”Avantajul este că avioanele pot zbura încărcate 100% cu marfă și cu combustibil 50%. Realimentează în Anchorage și merg la destinație”, mai spune managerul aeroportului.

Citește și
Avioane
Regulile de călătorie cu avionul se schimbă din iunie. Măsuri pentru pasageri și personal

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult