Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Cum să meditezi pentru a dezvolta gândirea pozitivă

Succesul în viața profesională și împlinirea pe plan personal sunt determinate mai curând de atitudinea noastră și mai puțin de abilitățile pe care le avem sau pe care le putem dobândi.  

Iar atitudinea potrivită este asigurată de gândirea pozitivă, singura care ne poate ajuta să ne schimbăm perspectiva asupra vieții și chiar asupra evenimentele neplăcute cu care trebuie să ne confruntăm. Prin gândire pozitivă, atragem asupra noastră tot ce este benefic și ținem la distanță gândurile pesimiste, care ne fac rău și ne pot chiar distruge.

Cea mai simplă metodă prin care putem învăța să gândim pozitiv este prin meditație. Dacă te-ai decis să încerci și tu o schimbare importantă, ca să aduci gândurile pozitive în viața ta, îți prezentăm în acest articol câteva trucuri prin care poți învăța meditația și gândirea pozitivă, potrivit ecoinstitute.org.

Ce este meditația?

Meditația este o practică prin care ne concentrăm atenția spre momentul prezent, pentru a stimula gândirea și trăirile pozitive. Cu ajutorul acestei metode, putem scoate din subconștient gândurile negative, nedorite, temerile noastre și le putem înlocui cu o atitudine pozitivă. În timp, dacă practicăm meditația constant, măcar câteva minute pe zi, vom reuși să controlăm orice gând neplăcut și să-l eliminăm. În acest fel, vom putea obține atitudinea potrivită pentru succes și pentru echilibrul nostru interior.

Pentru a medita, nu sunt necesare cursuri speciale, pentru că oricine poate face asta. Tot ce trebuie să facem este să stăm confortabil, în liniște, cu ochii închiși, ascultând o muzică plăcută, care ne ajută să ne relaxăm. Există mai multe tehnici de meditație, dar cele mai simple sunt exercițiile de respirație (inspiră și expiră profund de mai multe ori la rând) și repetarea unor afirmații pozitive.

Cum ne ajută meditația să gândim pozitiv?

Meditația ne poate ajuta în mai multe feluri să dezvoltăm o gândire pozitivă. În primul rând, prin această practică vom conștientiza mai bine gândurile negative. Apoi, vom începe să ne concentrăm asupra prezentului, asupra respirației, a mediului în jurul nostru, spre exemplu asupra muzicii plăcute pe care o ascultăm sau a mirosului relaxant al unei lumânări parfumate. În acest fel, vom învăța să acordăm mai multă atenție detaliilor pozitive, care vor înlocui stările noastre negative.

De asemenea, meditația ne ajută să ne relaxăm, să scăpăm de stres, de anxietate sau de depresie. Aceste stări nedorite trebuie să fie conștientizate, apoi vom încerca să le eliminăm, folosind afirmații pozitive, precum: „Sunt fericită!” sau „Sunt recunoscătoare pentru tot ce am!”

O altă metodă prin care putem folosi meditația pentru a stimula gândirea pozitivă este cu ajutorul tehnicii de vizualizare. Concret, asta înseamnă să ne imaginăm reușind să obținem ceva ce ne dorim foarte mult sau trăind viața la care aspirăm cu adevărat.

Meditația are multe efecte benefice asupra noastră, cele mai importante fiind:

Reducerea stresului și a anxietății,

● Îmbunătățirea stării de spirit,

● Dezvoltarea capacității de autoanaliză,

● Dezvoltarea autodisciplinei,

● Creșterea abilității de concentrare,

● Îmbunătățirea calității somnului,

● Atingerea mai ușoară a scopurilor propuse,

● Atingerea mulțumirii de sine.

Cum să începem meditația pentru a dezvolta gândirea pozitivă

Pentru început, este indicat să stabilim un interval potrivit pentru meditație, de care să ne ținem zilnic, scrie positivemeditation.com. Nu este nevoie de mai mult de 5-10 minute, astfel încât putem medita oricând: dimineața, imediat ce ne trezim, seara, înainte de culcare, sau în timpul unei pauze la birou, dacă avem condițiile potrivite și intimitate.

Cu ochii închiși, stăm într-o poziție confortabilă pentru a ne relaxa, ascultând muzică sau bucurându-ne de parfumul unei lumânări, într-un mediu cât mai plăcut pentru noi. Apoi, putem folosi afirmațiile pozitive, care sunt propoziții scurte, cu mesaje ferm. Acestea trebuie repetate de mai multe ori în timpul meditației, dar, desigur, le putem rosti în gând, nu este nevoie să le pronunțăm cu voce tare. Nu există o listă cu mesaje de acest fel, prin urmare trebuie să descoperi tu care sunt afirmațiile pozitive potrivite, care te pot ajuta și pe care să le folosești atunci când meditezi.

Pe măsură ce te obișnuiești cu meditație, poți crește intervalul zilnic alocat acestei practici și poți să încerci și alte tehnici, nu doar afirmațiile pozitive. Spre exemplu, poți combina exercițiile de respirație cu tehnicile de vizualizare, pe măsură ce capeți experiență cu meditația. Există o singură regulă: ai răbdare și nu renunța, chiar dacă ți se pare greu să meditezi și să scapi de gândurile negative, pentru că, în final, întregul efort merită din plin!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult