Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Ardei copți pentru iarnă. Cum să pregătești ardeii copți pentru conserve

Ardeii copți sunt un deliciu, așa că de ce să nu te bucuri de ei și iarna? Gustul lor dulce și aroma inconfundabilă adaugă savoare multor preparate.

Pe lângă asta, ardeii copți sunt o opțiune excelentă pentru conservarea sezonului de vară în borcane, oferind o explozie de culoare și aromă în timpul lunilor reci de iarnă. Îi poți servi alături de o mulțime de preparate, ca atare sau parte dintr-un aperitiv delicios. Iată cele mai bune rețete de ardei copți pentru iarnă.

Ardei copți la borcan

Conservarea ardeilor copți în borcane este una dintre cele mai tradiționale și eficiente metode de a-i păstra pentru iarnă. Iată cum să faci acest lucru:

Ardei kapia proaspeți

Ulei de măsline

Sare

Pătrunjel uscat

Boabe de piper

Spală și usucă bine ardeii apia. Pune-i într-o tavă cu foaie de copt la cuptor și coaceți-i la foc mediu până când coaja se încrețește și începe să se închidă la culoare. Poți face acest lucru pe grătar, pentru ca ardeii să aibă o aromă și mai bună.

După ce s-au răcit puțin, îndepărtează coaja și semințele. Un truc pentru a face asta mai ușor este să îi pui într-un castron, să presari sare și să acoperi castronul cu folie alimentară. Ardeii vor transpira și îi vei curăța foarte ușor.

Taie ardeii în fâșii sau lasă-i întregi, după preferință.

În borcane curate, adaugă straturi alternate de ardei, sare, pătrunjel uscat și boabe de piper.

Toarnă ulei de măsline peste toate ingredientele și asigură-te că ardeii sunt complet acoperiți.

Închide borcanele și sterilizează-le într-o oală cu apă la foc mic timp de aproximativ 20-30 de minute.

Lasă-le să se răcească în apă înainte de a le depozita într-un loc răcoros și întunecat.

Ardei copți la cuptor pentru iarnă

Această metodă oferă ardeilor un gust intens și o textură minunată. Vei avea la dispoziție toată iarna pentru a te bucura de gustul proaspăt al ardeilor.

·     1 kg ardei

·     Ulei de măsline

·     Sare

·     Boabe de piper

·     1 ardei iute

·     Pătrunjel uscat

Preîncinge cuptorul la 220°C. Spală și usucă bine ardeii kapia. Pune o foaie de copt pe o tavă și așează ardeii apoi stropește- cu ulei de măsline.

Presară sare, pătrunjel uscat și boabe de piper peste ardei.

Coace ardeii în cuptor timp de aproximativ 25-30 de minute sau până când coaja devine neagră și se încrețește.

După ce s-au răcit puțin, îndepărtează coaja și semințele. Pune ardeii întregi sau tocați în fâșii subțiri în borcane curate și sigilate. Poți adăuga puțină saramură cu oțet, dacă îi preferi puțin acrișori.

Ardei copți congelați

Dacă vrei să păstrezi prospețimea ardeilor copți pentru o perioadă mai îndelungată, îi poți congela, astfel încât să prepari o salată de ardei copți oricând ai poftă. Iată cum să faci acest lucru:

Ai nevoie de ardei kapia pe care să îi speli și să îi pui la cuptor până se gătesc. După ce ai îndepărtat coaja și semințele, taie ardeii în bucăți după bunul plac.

Așează bucățile de ardei pe o tavă și congelează-le timp de câteva ore sau până când devin tari.

Transferă bucățile de ardei în punguțe speciale de congelator sau recipiente etanșe la aer și pune-le înapoi în congelator pentru depozitare pe termen lung.

În acest fel, când vei avea poftă de ardei copți, vei putea să dezgheți câte o punguță, să adaugi sare, piper, oțet, ulei și să ai o salată de ardei copți super rapidă.

Ardei copți la borcan cu oțet și zahăr

Cine nu iubește un ardei copt la borcan, aromat și puțin acrișor, dar și dulce în același timp. Este ideal de mâncat cu o iahnie de fasole sau o mâncărică de cartofi ori cu o tocană cu carne.

Ai nevoie de:

3 kg ardei gras

80 g sare de murături

250 g zahăr

150 ml oțet de 9 grade

3 căței de usturoi

1 ardei iute

Coace ardeii în cuptor sau pe grătar, apoi îndepărteaza coaja și semințele. Pune ardeii curățați în borcane întregi alături de zeama rămasă de la ei. Adaugă câteva felii de usturoi în fiecare borcan.

Într-un castron, combină oțetul, sarea, zahărul și apoi pune tot amestecul pe foc. Lasă să fiarbă pentru 10 minute și pune lichidul fierbinte peste ardeii copți. Lasă borcanele la răcit peste noapte, acoperindu-le cu un prosop curat. Când s-au răcit, depozitează borcanele la loc răcoros și întunecat.

Ardei copți cu roșii

Această rețetă adaugă o notă de prospețime și textură, combinând ardeii copți cu roșiile, pentru o varietate de arome și culori în borcane.

Ai nevoie de:

Ardei

Gogoșari

Oțet

Pastă de roșii

Ulei

Zahăr

Sare

Boabe de piper

Boabe de muștar

Foi de dafin

Ardeii se spală și pun la copt. Celelalte ingrediente se pun la foc, iar când sosul fierbe, se dă jos de pe aragaz. Ardeii se curăță și se adaugă întregi sau felii în sosul fierbinte. Totul se adaugă în borcane.

Borcanele se lasă cu capacul în jos pentru a se sigila și se acoperă cu o pătură până se răcesc.

Această conservă de ardei copți cu roșii este ideală de folosit în mâncăruri sau se poate consuma ca atare.

Ardei copți în ulei

Cei mai delicioși ardei pe care îi vei mânca sunt cu siguranță aceștia. Uleiul oferă exact acea aromă și textură de care au nevoie ardeii copți.

Ai nevoie de:

2 kg ardei kapia sau ardei gras

200 ml ulei

Sare

Ardeii se spală și se usucă. Se pune uleiul la încins, se adaugă ardeii și se acoperă tigaia.

Se lasă la înmuiat ardeii, întorcându-i ca să se gătească uniform. Se scot din tigaie într-un caston și se adaugă sare, apoi se acoperă cu un capac.

Se curăță de coajă și se pot servi ca atare sau se pot congela porționați în punguțe pentru iarnă.

Altă variantă este să faci ardei copți conservați în ulei. Iată cum se face.

Ai nevoie de:

Ardei kapia

Usturoi

Ulei de floarea soarelui

Crenguțe de cimbru

Boabe de piper

Boabe de muștar

Foi de dafin

Ardeii se coc la cuptor, pe plită sau pe grătar. Se decojesc și se curăță de semințe. Apoi, se așează să se scurgă într-o sită până a doua zi.

Ardeii copți se așează în borcane alături de boabe de piper, boabe de muștar, căței de usturoi, cimbru uscat și foi de dafin.

Se adaugă ulei de floarea soarelui până se umple borcanul și apoi se închide etanș cu capacul. Borcanele se întorc cu fundul în sus pentru câteva minute și se păstrează la rece într-o pivniță, într-un beci sau în frigider.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult