Modifica setarile cookie
Toate categoriile

A simțit o ciupitură pe burtă, iar câteva zile mai târziu s-a trezit cu ”bacteria mâncătoare de carne”. Ce a pățit un bărbat

Un bărbat a fost supus unei intervenții chirurgicale de urgență, în timp ce se afla în vacanță în Egipt, din cauza unei mușcături de păianjen.

Nigel Hunt, care locuiește în Insulele St Mary's, crede că a fost mușcat de burtă în timp ce se afla în pat acasă, pe 30 august, potrivit BBC News.

Bărbatul în vârstă de 59 de ani spune că mușcătura "nu a fost dureroasă" și că inițial "s-a simțit bine", dar i s-a făcut "rău violent" în drum spre vacanța sa în Egipt, patru zile mai târziu.

El a declarat că a fost operat, după ce medicii s-au temut că s-a infectat. În cele din urmă, el a fost diagnosticat cu fasciită necrotizantă, cunoscută și sub numele de "boala mâncătoare de carne".

Hunt, care crede că vinovatul ar fi putut fi un păianjen, a declarat că mușcătura de pe burtă a fost ca o "ciupitură":

Citește și
bacterie mâncătoare de carne
Țara în care o bacterie "mâncătoare de carne" face ravagii. A fost atins un număr record de cazuri

"Am simțit o ciupitură chiar sub buric și prima mea reacție a fost să sar din pat să văd ce era", și-a amintit el.

Nu a reușit să vadă despre ce este vorba, astfel că și-a continuat ziua în mod normal.

După aceea, însă, i-a apărut o roșeață în zona mușcăturii, pe care a tratat-o cu antihistaminice și analgezice, înainte să se îmbarce în avion, unde ... i s-a făcut rău.

La sosirea în Egipt, el a spus că a mers la o farmacie, unde i s-a prescris cremă antihistaminică pentru mușcături.

A doua zi, el a început să se simtă rău din nou, așa că a mers la o clinică unde i s-a făcut o injecție. Afecțiunea sa a dispărut temporar, dar a fost internat în spital trei zile mai târziu, spune el.

Hunt suține că medicii l-au diagnosticat cu fasciită necrozantă, pe care NHS (sistemul medical britanic, n. red.) o descrie ca o "infecție care pune viața în pericol și care se poate întâmpla dacă o rană se infectează".

El se așteaptă să fie externat în câteva zile, dar afirmă că burta sa este încă o "rană deschisă", care necesită tratament timp de până la două săptămâni.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult