Fondatorul WikiLeaks sustine ca un democrat implicat in campania din SUA a fost asasinat. Care ar fi fost motivul crimei

Dată publicare: 11-08-2016 13:18
Dată actualizare: 14-08-2016 06:58


Campania prezidentiala din Statele Unite tinde sa intreaca in intrigi serialul ''House of Cards'', despre culisele corupte ale puteriii de la Washington.

Fondatorul WikiLeaks sugereaza ca un membru al Comitetului Partidului Democrat ar fi fost asasinat dupa ce s-a aflat la originea scurgerii de emailuri publicate in ajunul Conventiei care a nominalizat-o pe Hillary Clinton drept candidat pentru Casa Alba. Cu adevarat incendiar, subiectul este speculat de postul conservator afiliat republicanilor Fox News.

Prima miscare a celor de la Wikileaks a fost sa ofere public o recompensa de 20.000 de dolari pentru orice informatie legata de asasinarea tanarului Seth Rich, pe 10 iulie, in Washington. Apoi Fondatorul site-lui - care publica in nestire documente oficiale, dar nedestinate publicarii - a mers mai departe, intr-un interviu acordat unui post olandez de televiziune.

Julian Assange, Fondatorul Wikileaks: "Cu doar cateva saptamani in urma, un barbat de 27 de ani care lucra pentru Conventia Partidului Democrat a fost impuscat mortal in spate, fara niciun motiv aparent, pe cand mergea pe strada, in Washington."

Politia americana nu detine indicii care sa lege crima de slujba victimei. Totusi...

Melanaie Alnwick, corespondent FOX News: "In acel cartier au mai fost cazuri de jafuri armate, dar Seth Rich avea asupra lui atat portofelul cat si telefonul mobil cand a fost dus la spital. Si atunci se pune intrebarea daca insinuarile celor de la Wikileaks chiar au temei ori e vorba doar de lovitura de imagine dezgustatoare din partea lor".

La 12 zile dupa moartea lui Seth Rich, chiar in ajunul Conventiei Democrate, Wikileaks a publicat zeci de mii de e-mailuri care aratau ca liderii partidului au sabotat campania lui Bernie Sanders, in favoarea lui Hillary Clinton. Iar dezvaluirile nu s-au oprit acolo. Chiar miercuri au fost postate pe internet inca 300 de pagini de mesaje. Acestea ridica suspiciuni cu privire la favoruri acordate de Departamentul de Stat condus de Hillary Clinton celor care donau bani Fundatiei private a familiei Clinton.

O minge ridicata la fileu pentru candidatul republican.

Donald Trump, candidat republican la Casa Alba: "E vorba de "bani in schimbul unui serviciu". Unele mesaje chiar suna rau si e vorba de practici ilegale".

Democratii au acuzat Rusia ca sta in spate scurgerilor de documente, cu scopul vadit de influenta soarta alegerilor americane.


VIDEO PROTVPLUS.RO