Distanta enorma care ii desparte pe Hillary Clinton si Donald Trump in acest moment. Cifrele indicate de ultimul sondaj

11-10-2016 13:52

Hillary Clinton grabeste pasul catre Casa Alba. Potrivit unui sondaj realizat de postul NBC si de Wall Street Journal, democrata este sustinuta de 46% dintre americani, fata de 35% cat se pronunta in favoarea lui Donald Trump.

E insa vital pentru alegatorii democrati sa nu se culce pe-o ureche la vederea acestor sondaje optimiste, atrag atentia comentatorii. Cat despre Donald Trump, miliardarul a mai primit o veste proasta. Si presedintele Camerei Reprezentatilor, republicanul Paul Ryan a anuntat public ca nu-l mai poate sustine pe candidatul partidului sau.

Regizate sau involuntare, diverse "nimicuri" influenteaza disproportionat perceptia publica despre cea de-a doua confruntare televizata a candidatilor. Primul detaliu care a abatut atentia privitorilor a fost o musca. Insecta s-a plimbat de pe spranceana lui Hillary pe degetul democratei si apoi pe bluza. Nu atat musca a frapat, cat lipsa de reactie a candidatei. O dovada remarcabila de autocontrol care i-a atras comparatia cu un robot.

Cat despre necontenitele lui pufaituri, Trump nu mai poate da vina ca la prima dezbatere pe microfonul chipurile defect. Mucalitii s-au repezit sa propuna un cod: "Cu cat era minciuna mai mare, cu atat gestul era mai pregnant". Daca un antrenor de fitness crede ca Trump are o postura corporala incorecta, care il obliga sa tot traga aer in piept ca sa-si oxigeneze creierul, in schimb pentru acest expert in limbajul trupului:

Nick Morgan, expert limbajul trupului: "Pur si simplu isi marcheaza gandurile, frazele. Se aproba singur. Isi spune siesi: "am zis-o bine pe asta!"
Reporter: "Pufniturile astea sunt un fel de semne de exclamatie!"
Nick Morgan: "Categoric. N-o face constient. E un tic nervos prin care se bate singur pe spate..."

Reporter: "Sa vedem cum reactioneaza Hillary Clinton cand aude ceva ce nu-i convine!"
Donald Trump: "Credeti-ma, are inima plina de ura. Si, cand i-a numit "jalnici" pe sustinatorii mei, a vorbit serios..."
Nick Morgan: "Ii cade literalmente fata, deschide gura de soc si apoi o coteste intr-un zambet fals ca sa-si ascunda furia, expresie ce noua ne semnaleaza ca persoana respectiva nu e sincera."

Expertul are si ponturi pentru candidati: "Cred ca Hillary trebuie sa fie mai in largul ei cu exteriorizarea emotiilor. Trump ar trebui sa-si restabileasca increderea in sine, sa se mai deschida, sa-si deschida la propriu ochii, sa se mai incalzeasca, sa nu se mai uite chioras la noi".

Nu le-ar strica sa ia in seama sfaturile cu mai putin de o luna pana la ziua decisiva a votului. Un sondaj, realizat dupa difuzarea inregistrarii in care Trump facea comentarii obscene si degradante despre femei, arata ca Hillary Clinton si-a marit avansul la 11 puncte. Paradoxal, asta nu e neaparat o veste buna. Daca avantajul lui Hillary se mentine, multi alegatori democrati s-ar putea demobiliza.

Trump: "Vrei sa te intorci la mami si tati ori sa ramai cu Donald Trump?"
Copil: "Cu Trump!"

Spre deosebire de acest sustinator neconditionat al republicanului, multi dintre cei care o sprijina pe Clinton sunt in realitate votanti anti-Trump. Daca ei considera ca republicanul nu are nicio sansa de a castiga, atunci s-ar putea sa nu mai aiba o motivatie puternica de a se prezenta la urne.

 


VIDEO PROTVPLUS.RO