Alegeri SUA 2012. Expertii sunt de parere ca Romney isi pastreaza sansele in cursa pentru Casa Alba

Ultima actualizare: 30-10-2012 06:05
Mitt Romney, Barack Obama

Republicanul Mitt Romney, care s-a confruntat cu Barack Obama in cursul primei dezbateri prezidentiale, si-a pastrat sansele de a reveni in cursa pentru Casa Alba 

Cu toate acestea, pentru a triumfa la 6 noiembrie, el trebuie sa confirme, transmite AFP.

Un sondaj CNN publicat la o ora dupa dezbatere arata ca pentru 67 la suta din persoanele chestionate Mitt Romney a fost castigator, in timp ce 25 la suta din acestea au afirmat ca presedintele in exercitiu, Barack Obama, a fost mai bun in timpul confruntarii ce s-a desfasurat la Denver (Colorado, vest). "Nu cred ca exista nici cea mai mica indoiala (...) Romney a castigat", a afirmat G. Terry Madonna, de la Franklin and Marshall College, care a urmarit dezbaterile prezidentiale americane incepand din 1960. "A fost mai dinamic, fara sa fie provocator sau combativ", a spus expertul.

In schimb, Obama, care s-a izolat timp de doua zile pentru a se pregati, a parut "un pic prost dispus si iritat, nu a parut sa stea la panda, nu l-a atacat prea tare pe Romney", a remarcat Clyde Wilcox, profesor de stiinte politice la Universitatea din Georgetown.

De pilda, Obama nu a mentionat celebra inregistrare video sustrasa in care candidatul conservator apare evocand mentalitatea de "victima" de care dau dovada 47 la suta din americani, in timp ce democratii si-au concentrat numeroase mesaje publicitare pe acest subiect, a afirmat Wilcox. Totusi, Mitt Romney nu a dat lovitura de gratie, a subliniat profesorul de stiinte politice Kareem Crayton de la Universitatea Carolina de Nord.

"Nu a fost un episod care sa schimbe natura cursei. Totusi, a fost un rezultat foarte bun" pentru Romney, a afirmat profesorul. Dar prestatia lui Obama nu a dus la pierderea respectului pentru acesta si "nu cred ca vreuna din tabere va folosi fragmente (din aceasta dezbatere) in mesaje publicitare negative", a adaugat acesta.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO