Catalin Predoiu: "Daca se vor confirma rezultatele, demisionez". Cine ar putea sa il inlocuiasca

Ultima actualizare: 08-06-2016 06:56
Catalin Predoiu - AGERPRES

Candidatul PNL la Primaria Capitalei, Catalin Predoiu, a anuntat, duminica seara, ca, daca pana luni dimineata se confirma rezultatele exit-poll-urilor, care il plaseaza pe locul al treilea, va demisiona de la sefia PNL Bucuresti.

UPDATE 23:20 Europarlamentarul Cristian Busoi ar putea prelua conducerea organizatiei bucurestene a PNL, in urma probabilei demisii din functia de presedinte a lui Catalin Predoiu, in urma esecului de la alegerile locale, au declarat surse din partid pentru News.ro.

Cristian Busoi, actual prim-vicepresedinte al PNL, va prelua conducerea organizatiei de Bucuresti, in prealabil urmand sa aiba o discutie cu conducerea partidului si cu actualul lider al filialei, Catalin Predoiu.

Daca va primi acceptul conducerii nationale a partidului, se va face si anuntul oficial. De altfel, Cristian Busoi a fost prima varianta de candidat PNL la Primaria Generala, dar a renuntat, pe 22 februarie, in favoarea lui Ludovic Orban. Anterior, Busoi avusese parte de comentarii nefavorabile in mass-media dupa ce a sustinut o conferinta de presa avand in spate un panou cu imagini surprinse dupa dezastrul din clubul Colectiv. Ulterior, Busoi a coordonat campania electorala a PNL Bucuresti.

"Daca maine dimineata, cand se va finaliza numararea voturilor, se vor confirma rezultatele, imi depun mandatul de presedinte al filialei PNL Bucuresti. O fac cu fruntea sus, dar cu regret in suflet", a declarat Catalin Predoiu dupa anuntarea exit-poll-urilor.

El a felicitat-o si pe Gabriela Firea, "proaspat alesul primar general". "Ii urez sa aiba intelepciunea, onestitatea si puterea necesara pentru a realiza proiectele anuntate. Il felicit si pe Nicusor Dan pentru rezultatul obtinut".

De asemenea, candidatul PNL la Primaria Capitalei le-a multumit bucurestenilor care l-au votat, asigurandu-i ca "nu va fi un efort risipit".

"In modul cel mai calduros cu putinta, doresc sa le multumesc celor care au votat candidatul PNL si care au stat alaturi de noi cu o vorba buna sau cu o fapta buna, celor care au sperat si au luptat alaturi de noi in aceasta campanie. Le multumesc pentru incredere si ii asigur ca nu va fi un efort risipit (...) Am stiut ca plecam cu un handicap la drum. Am stiut ca ne confruntam cu o dezamagire generala fata de toate partidele politice, dar am folosit toata energia pentru a explica lucruri adevarate - faptul ca am inteles greselile trecutului si ca am inceput un proces de reforma", a adaugat Predoiu.
Rezultatele exit-poll-urilor il plaseaza pe Catalin Predoiu pe locul al treilea, cu un scor intre 12 si 13%.

Predoiu: O coalizare a dreptei ar fi facut ca primarul general sa nu fie Gabriela Firea, ci Nicusor Dan

Rezultatul alegerilor locale de la Bucuresti a demonstrat ca o coalizare a dreptei ar fi facut ca primarul Capitalei sa nu fie Gabriela Firea, ci Nicusor Dan, a declarat, duminica, dupa publicarea exit-poll-urilor, candidatul PNL Catalin Predoiu.

"Am fost si sunt convins de faptul ca niciun (...) pretext nu sta in picioare in fata nevoii de a coagula fortele de dreapta in bataliile politice contra PSD. Din pacate, rezultatul din aceasta seara ne-a demonstrat ca o astfel de coalizare ar fi facut ca primarul general al Capitalei sa nu fie doamna Firea, sa fie Nicusor Dan. Dar acum trebuie sa privim in fata si ii asigur pe suporteri, pe colegi, ca toata expertiza pe care am dobandit-o, experienta pe care am capatat-o le voi pune in slujba ideilor politice pe care le am, de uniune a dreptei si a voturilor din dreapta contra PSD in bataliile electorale de reformare a politicului in general, de reconectare a partidelor la agenda cetateanului, de recastigare a increderii cetateanului", a spus Predoiu.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO