Record pentru Romania: 2 orase cu 2 milioane de oameni si bugete de jumatate de miliard de lei, administrate de o familie

Ultima actualizare: 09-06-2016 06:58

Rezultatele alegerilor locale vin cu un record pentru Romania. In urma votului, o singura familie va administra doua orase invecinate, cu o populatie adunata de peste doua milioane de locuitori.

Este vorba despre noul primar al Capitalei, Gabriela Firea, si de Florentin Pandele, partenerul ei, reales primar in Voluntari. "Va fi mult mai greu ca pana acum" - a declarat senatoarea, care a spus ca ea si sotul ei devin dintr-o data doi oameni extrem de ocupati.

"Submarinul", cum este supranumita sufrageria familiei Pandele, devine si centrul de comanda al Capitalei, dupa ce Gabriela Firea a castigat Primaria Bucuresti cu peste 40% dintre sufragii, potrivit rezultatelor provizorii. Florentin Pandele, candidat independent la Voluntari, a adunat si el aproape 70% din voturi.

Sot si sotie din anul 2010, ei administreaza acum si Capitala, dar si cel mai important oras din judetul Ilfov. Adica peste 2 milioane de locuitori si bugete cumulate de aproape o jumatate de miliard de lei.

Gabriela Firea: "Cand m-a adus prima data, m-a invitat prima data acasa la el, mi-a prezentat sufrageria, alias "submarinul" si cand s-au inchis usile mi-am spus: "Am incurcat-o! Am incurcat-o! Eu cum mai ies de aici, daca nu-mi place?" Eram foarte speriata la acel moment, pentru ca nu gaseam nicio portita de iesire. Dar Dumnezeu m-a ajutat sa nu trebuiasca sa fug."

Florentin Pandele, primarul orasului Voluntari: "Am reusit sa-i dam o anumita tinuta, ca sa spun asa. In ultimii doi ani de zile, impreuna cu Gabi, am mai decorat cate un colt din aceasta incapere."

Totusi, e un "Submarin" cu hublouri, iar pentru un fost ofiter de marina asta poate insemna multe. Florentin Pandele are doua doctorate, trei facultati si doua masterate. Gabriela Firea este si ea licentiata in comunicare si are mai multe specializari economice. Impreuna au doi copii, botezati de Gigi Becali, nasul lor de cununie.

Oameni religiosi, Firea si Pandele si-au pus icoane si pe contul de Facebook, si prin casa. Chiar daca unele n-au mai incaput langa portretul celor doi. Cum va fi viata, insa, de-acum inainte in familia cu doi primari?

Gabriela Firea: "Va fi mult mai greu, vom fi mult mai ocupati. Nu voi ezita sa cer sfatul oricui, fie unui primar din anul 2000 - sotul meu - fie presedintelui partidului pe decizii politice."

Cei doi nu mai fac parte si din acelasi partid, dupa ce Pandele a fost exclus din PSD chiar de sotia sa, sefa la organizatia de Ilfov. Totul dupa ce a hotarat sa candideze in alegeri, desi partidul nu-l mai sustinea. Daca ar fi demisionat, si-ar fi pierdut postul de edil.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO