ALEGERI LOCALE 2016. Mesajul politicienilor pentru romani, in ziua votului: Absenteismul nu rezolva coruptia din tara

Ultima actualizare: 08-06-2016 06:56

Desi nu candideaza, multi politicieni de prim rang au fost duminica in prim plan. Sunt fosti sau actuali lideri, inclusiv presedinti.

Indiferent de optiunea fiecaruia, mesajul a fost cam acelasi. Este o zi importanta pentru Romania, iar cetatenii care spera sa traiasca in localitati civilizate au misiunea sa ii aleaga pe cei mai harnici si mai responsabili dintre ei. Absenteismul nu rezolva coruptia din sistem si nici nu ajuta la modernizarea oraselor.

Premierul Dacian Ciolos si sotia sa, Valerie Ciolos, si-au exprimat optiunea la Zalau, unde au adresa in buletin.

DACIAN CIOLOS, prim-ministrul Romaniei: "Ceva se va schimba oricum, sigur. Important e sa se schimbe in bine, acum e momentul sa ne spunem punctul de vedere cel mai consistent."

Cu sotia alaturi, Vasile Blaga, co-presedintele PNL, a venit la sectia de votarea din liceul I. L. Caragiale din Bucuresti.

Vasile Blaga, copresedintele PNL: "Imi permit sa-i rog pe bucuresteni, timpul e frumos, sa vina in numar cat mai mare la vot pentru ca stiu ca le pasa de orasul in care traiesc."

Co-presedintele PNL, Alina Gorghiu s-a prezentat la urne la Facultatea de Horticultura din Capitala.

 ALINA GORGHIU: "Am votat cu emotii. Mi-am uitat si buletinul, noroc ca au strigat membrii sa imi recuperez buletinul de identitate. Am votat cu sufletul si ratiunea in acelasi timp."

Desi medicul i-a recomandat sa nu iasa din casa, la cei 99 de ani ai sai, presedintele de onoare al PNL, Mircea Ionescu Quintus, a ignorat acest sfat. A pus stampila intr-o sectie din Ploiesti si a precizat ca din 1938 isi exercita acest drept.

Social democratul Victor Ponta a votat in Targu Jiu.

 VICTOR PONTA: "Am facut ceea ce trebuia sa fac de fiecare data si am si facut din 2004, votez alaturi de colegii mei de la Targu Jiu."

Fostul presedinte Traian Basescu si-a exprimat optiunea politica la Colegiul economic AD Xenopol din Bucuresti.

TRAIAN BASESCU, fostul presedinte al Romaniei: "Toata lumea tipa jos cu coruptia. Astazi au stampila in mana, ii pot pune ei jos. Este momentul ca romanii sa spuna ei stop."

I-a urmat exemplul Ion Iliescu, dar la Liceul Jean Monnet.

ION ILIESCU, fost presedinte al Romaniei: "Pentru consolidarea democratiei romanesti, pe de alta parte sa asiguram deschidere spre mai bine."

Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a votat in comuna sa natala Cirta, din judetul Harghita.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO