REZULTATE ALEGERI LOCALE 2012. USL domina Banatul si Oltenia, dar pierde in comuna lui Ponta

Ultima actualizare: 05-11-2012 16:00

Tot Uniunea Social Liberala domina Banatul si Oltenia. Daca in unele localitati au fost practic reconfirmati vechii primari si presedinti de consilii judentene, in Timis de exemplu, se schimba coloratura, dupa o lunga dominatie a celor de la PNTCD.

Ultima reduta a PDL-ului, in aceasta parte de tara, pare sa fie, judetul Mehedinti.

Dupa numaratoarea paralela, la primaria Slatina ar fi reconfirmat in functie vechiul primar Darius Valcov, cu un procent de 70 la suta dintre voturi.

Valcov a condus pana acum capitala judetului Olt din partea PDL, in timp ce la alegerile locale de ieri a candidat din partea USL. Aceeasi situatie o intalnim si in Judetul Caras-Severin, unde Sorin Frunzaverde pare reconfirmat in functia de presedinte al consiliului judetean cu peste jumatate dintre procente, atentie insa, din partea USL, dupa ce a detinut aceeasi functie timp de trei mandate, ca si democrat liberal.

Vis implinit pentru Lia Olguta Vasilescu. Social democrata l-a infrant pe Antonie Solomon si a ajuns primarita Craiovei.

Si mai mare se anunta schimbarea la Timisoara. Acolo, dupa 16 ani in care PNTCD a castigat primaria, s-a impus ieri liberalul Nicolae Robu, fost rector universitar.

"Desigur ca ma simt foarte bine, si la propriu, si la figurat. Insa trebuie sa tinem cont ca e vorba doar de un exit-poll"

Chiar inainte sa se retraga si sa sarbatoreasca, Nicolae Robu a suferit un accident usor de circulatie.

Gheorghe Falca unul dintre putinii democrat liberali care au avut succes de cauza si-a pastrat fotoliul la Arad fara a avea insa garantia ca o sa controleze consiliul local.

Culmea este insa alta. USL a pierdut alegerile tocmai in comuna Baia de Fier din Gorj unde isi are domiciliul tocmai Victor Ponta si unde de altfel a si votat.

Primarul PSD care a avut trei mandate la rand a fost invins de un preot, intrat in lupta electorala ca independent.

"Sunt bucuros si le multumesc tuturor celor ce au fost alaturi de mine. Renunt la preotie, pentru ca nu poti face doua lucruri bune deodata", a declarat Dumitru Turbaceanu.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO