REZULTATE ALEGERI LOCALE 2012 Moldova. USL a zdrobit PDL in Iasi, Bacau, Botosani si Vaslui

Ultima actualizare: 05-11-2012 14:27

Si in Moldova, noua putere a zdrobit fostul partid de guvernamant, potrivit rezultatelor partiale.

USL a castigat in Iasi, Bacau, Botosani si Vaslui. Inca nu este sigur, daca si seful Consiliului Judetean Suceava, Gheorghe Flutur, o figura marcanta a PDL, a fost scos din joc.

Rezultatele partiale de pina acum arata ca la Iasi, USL a castigat detasat scrutinul de duminica. Gheorghe Nichita a fost reales primar cu aproape 60 la suta din optiunile de vot.

La Suceava, rezultatul inca este pe muchie in privinta sefiei Consiliului Judetean. Astfel, Gheorghe Flutur este cu mai putin de un procent in urma candidatului USL, Catalin Dragusanu, dupa numararea voturilor din 440 de sectii din 538.

PD-L e sigur in schimb ca a reusit sa salveze Piatra Neamt-ul. Aici, Gheorghe Stefan- Pinalty va fi la al treilea mandat de primar.

Iar la Bacau, Romeo Stavarche , candidat USL, va mai sta inca patru ani in scaunul de primar.

La Suceava, fief al PD-L pina acum, rezultatele partiale arata ca actuala putere a obtinut o victorie rasunatoare la sefia Consiliului Judetean.

In schimb, PD-L pastreaza resedinta de,judet prin actualul edil-sef, Ion Lungu. Alt oras important pe care PD-L a reusit sa-l salveze este Piatra Neamt. Aici, Gheorghe Stefan- Pinalty va fi la al treilea mandat de primar.

La Bacau, Romeo Stavarche , candidat USL, va mai sta inca patru ani in scaunul de primar. Si la Vaslui atit primaria si consiliul judetean au fost adjudecate tot de coalitia de la putere. atit...

La Suceava, Catalin Nechifor, de la USL a reusit sa-l depaseasca pe Gheorghe Flutur, de la PD-L, la Consiliul Judetean.

In schimb, PD-L pastreaza resedinta de,judet prin actualul edil-sef, Ion Lungu.

La Piatra Neamt, Gheorghe Stefan- Pinalty a cistigat al treilea mandat de primar.

La Bacau, Romeo Stavarache, de la USL, a fost si el reales, la Primarie.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO