PDL depune plangere penala impotriva lui Robert Negoita pentru mita electorala

Ultima actualizare: 08-10-2012 05:55
Silvian Ionescu

Liderul organizatiei PDL sector 3, Silvian Ionescu, a depus in data de 21.05.2012 la Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 3, o plangere penala impotriva lui Robert Negoita.

Candidatul USL la primaria sectorului 3 este acuzat de PDL ca, in timpul campaniei electorale, "a promis si a oferit bunuri, bani si alte foloase in scopul de a fi votat de cei care participa la CAMPANIA „MISSION 3”, adresata in mod special alegatorilor din Sectorul 3.

"Pe pagina de FACEBOOK a numitului Robert Negoita, in perioada 11.05.2012-06.06.2012, se organizeaza o campanie in cadrul careia CANDIDATUL ofera urmatoarele premii:

1. premiul principal : un Ipad sau un Iphone avand o valoare de 2500 Ron (TVA inclus) care se va acorda la extragerea finala ce va avea loc in data de 08.06.2012, data alegerilor electorale fiind- 10.06.2012.

2. premiu saptamanal - saptamana 1 - 14.05.2012- 20.05.2012- vouchere cumparaturi;

3. premiu saptamanal - saptamana 2 - 21.05.2012- 27.05.2012- excursie un weekend la mare pentru doua persoane-500 RON (TVA inclus),

4. premiu saptamanal - saptamana 3- 28.05.2012- 03.06.2012- vouchere cumparaturi;

5. premiu saptamanal - saptamana 4 - 04.06.2012-06.06.2012- vouchere cumparaturi;

6. premii speciale - 2 bilete la concertul Lady Gaga, pentru extragerea saptamanala din data de 28.05.2012

7. premiu saptamanal pe toata durata campaniei - 12 cupoane pentru combustibili in valoare de 50 Ron

Conditiile de eligiblitate ale participantilor la concurs constau in doua cerinte: sa fie major si sa aiba domiciliul in sectorul 3, prin urmare sa aiba dreptul sa-l voteze conform dispozitiilor articolului 3 alineatele 1 si 3 din Legea 67/2004." - se arata in comunicatul de presa al PDL.

Silvian Ionescu mai afirma ca scopul organizarii acestei campanii "este evident: MITA ELECTORALA, practica interzisa explicit de lege. Interesul numitului Robert este cel de a atrage voturile alegatorilor din sectorul 3, sectorul unde candideaza pentru functia de primar, prin manipularea de ultima speta, practica specifica PSD, manipulare care demonstreaza dispretul profund al numitului fata de locuitorii sectorului 3 pe care ii considera incapabili sa judece faptele."

DREPT LA REPLICA, Robert Negoita

"Referitor la declaratiile facute in data de 22 mai 2012 de domnul Silvian Ionescu, fost ofiter al Securitatii, actual membru PDL si pastor al mafiei financiare de la sectorul 3, facem urmatoarele precizari:

- Un fost ofiter al Securitatii, cum este domnul Silvian Ionescu si mai sunt si multi altii in PDL, nu este in masura sa ne intimideze in niciun fel.

- Faptul ca PDL, in momentul in care stie ca va pierde alegerile in mod indubitabil intr-unul dintre fiefurile sale semnificative, apeleaza la serviciile unor ofiteri de Securitate si, mai mult, alege sa comunice prin intermediul lor, nu poate decat sa ne bucure. Este inca un prilej prin care se arata foarte clar pentru toata lumea cum este constituit acest partid, pe ce fel de oameni se bazeaza si care sunt mijloacele pe care le foloseste intr-o confruntare electorala.

- Virulenta cu care se manifesta public domnul Silvian Ionescu, si nu candidatul oficial la Primaria sectorului 3 din partea PDL, ne arata tuturor care sunt persoanele care isi doresc cu disperare pastrarea acestui fief si gestionarea bugetului aferent. Lasitatea lui Liviu Negoita de a nu se exprima public si de a nu se intalni cu oamenii nu poate fi nici mascata si nici suplinita de actiunile securistice ale domnului Silvian Ionescu si nici macar de colegii de partid care comunica in locul dumnealui, domnul Liviu Negoita fiind mult prea speriat.

Inainte de a se exprima public despre concursurile private de pe Facebook, domnul Silvian Ionescu ar trebui sa explice pe baza carei legi candidatul dumnealui, Liviu Negoita, isi permite sa isi aplice fotografia pe tichetele valorice pe care le-a distribuit persoanelor din sectorul 3, tichete achizitionate din bani publici. De asemenea, ii precizam domnului Silvian Ionescu faptul ca tehnicile securistice prin care cine striga mai tare ajunge sa para ca are dreptate nu mai sunt atat de eficiente precum in perioada in care acesta si le-a insusit.

Strict pentru informarea personala a domnului Silvian Ionescu, ii aducem la cunostinta faptul ca, spre deosebire de domnul Liviu Negoita, care nu are un minim respect fata de electoratul Sectorului 3, acesta nedorind nici sa se intalneasca cu cetatenii Sectorului 3, si nici macar sa raspunda public la acuzatiile privitoare la proprietatile detinute (direct si indirect) in tara si in strainatate si nedeclarate in declaratia de avere, candidatul USL, domnul Robert Negoita, a fost de acord, la solicitarea Organizatorului, sa participe ca invitat si „gazda virtuala – pagina Facebook” la desfasurarea Concursului Mission 3 de pe Facebook, concurs la care domnul Robert Negoita si-a manifestat disponibilitatea ca, in masura in care timpul i-o va permite, sa se intalneasca cu unii dintre participantii la concurs.

In concluzie, il sfatuim pe domnul Silvian Ionescu sa lase campania electorala sa se desfasoare ca o confruntare intre oameni politici. Fostii si actualii ofiteri de informatii, intr-o societate normala, au o cu totul alta menire. il sfatuim, de asemenea, pe domnul Silvian Ionescu sa inteleaga faptul ca orice epoca apune la un moment dat. Faptul ca la Primaria Sectorului 3, impreuna cu Liviu Negoita, a constituit si dezvoltat o intreaga caracatita financiara pe care doreste sa o pastreze in functiune si dupa acest an electoral este o dorinta pe care i-o putem intelege. Dar, daca isi doreste acest lucru atat de mult, credem ca era mult mai eficient sa candideze chiar dumnealui." - se arata in comunicatul de presa al lui Robert Negoita.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
Survivor România
SURVIVOR România - S2022E1

02:20:01
Alt Text!
Wine Trips România
Wine Trips România S2E8 | Carmen Tănase, pe urmele vinului alb realizat din struguri roșii la Vinarte

24:45
Alt Text!
MasterChef
Andreea Farcaș îmbină bucătăria indiană cu cea românească la MasterChef?

04:54
Alt Text!
MasterChef
Constantin Neagu de la MasterChef ne dezvăluie la cine se gândește atunci când găteste. Vezi despre ce este vorba

05:17
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu cu Dragoș Anastasiu, crizele din 2022, de ce nu poate plăti angajații ca în Germania și scumpirile din turism

25:09
Alt Text!
MasterChef
Eduard Axente, despre cum se relaxează în bucătărie și cum s-a reinventat Nicoleta Aneni la MasterChef.

06:19
Alt Text!
Survivor România
Primele imagini de la Survivor România 2022

00:36
Alt Text!
Imperiul Leilor
DAN ȘUCU - PORTRET - Care sunt pricipalele 3 aspecte după care se ghidează în afaceri

02:11
Alt Text!
La Măruță
Faimoșii, tensiune mare la plecarea în Dominicană

06:50
Alt Text!
Survivor România
Campioana la Taekwondo Elena Chiriac, neînfricată și plină de ambiție vrea să își întreacă limitele la Survivor.

01:20
Alt Text!