Alegerile locale schimba culoarea politica a Romaniei. USL sarbatoreste dupa scrutinul de duminica

Ultima actualizare: 07-10-2012 05:19

Intre doua bai in mare sau in piscina un gratar si o plimbare in parc, 60,72 la suta dintre cetatenii cu drept de vot au mers la sectiile de care apartin.

Potrivit numaratorii partiale si a datelor facute publice luni la ora 18.00, liberalii, social democratii si conservatorii au castigat Bucurestiul, dar si primariile din alte 750 de localitati. De asemenea, au de partea lor aproape 50 la suta dintre presedintii de consilii judetene. Restul mandatelor se impart intre PDL, PP-DD si UDMR.

USL a castigat in cele mai multe judete din tara. Majoritatea a fost atinsa in consilii de catre USL in 35 de judete, UDMR 4, PDL 1, FDGR 1.

In tara, ca numar de mandate in consilii judetene, USL a obtinut 49%, PDL 15, iar PP-DD - 8,40%.

Primar general al Capitalei ramane pentru al doilea mandat Sorin Oprescu. Principalul sau contracandidat, Silviu Prigoana, este la mare distanta, 15,96%.

Un scor bun a obtinut independentul Nicusor Dan: 9,34%, care prinde un loc in consiliul general. Urmatorul clasat este Vasile Horia Mocanu, candidatul PP-DD.

In sectorul 1, candidatul PNL, Andrei Chiliman, a obtinut al treilea mandat cu peste 73,97% din voturi. Pe locul doi, la mare distanta, s-a clasat fostul Ministru al Culturii, Teodor Paleologu, cu putin peste 14%.

Si in sectorul 2, Neculai Ontanu ramane primar, pentru al patrulea mandat, insa diferenta fata de urmatorul clasat este mai mica.

La sectorul 3, batalia a purtat numele Negoita. Robert Negoita, deputat USL, este primar in locul lui Liviu Negoita, dupa doua mandate.

In sectorul 4 s-a inregistrat cel mai mare scor din Capitala. Peste 80% dintre alegatori au votat cu primarul in functie, Cristian Popescu Piedone.

Marian Vanghelie ramane primar al sectorului 5, pentru al patrulea mandat.

In fine, la sectorul 6, inca un candidat nou in cursa pentru locale, Rares Manesscu, a castigat in fata lui Cristian Poteras.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO