"100 de ani în 100 de zile". 2008: Știrile ProTV câștigă premiul EMMY pentru jurnalism

Dată publicare: 21-11-2018 10:01
Dată actualizare: 28-11-2018 10:13


Campania Știrilor Pro TV continuă "100 de ani în 100 de zile" cu anul 2008. În țară este un an marcat de alegeri parlamentare, de summitul NATO de la București și de o frenezie a vânzărilor.

Atunci, Știrile Pro TV câștigă premiul EMMY pentru jurnalism, o premieră pentru presă din Europa Centrală și de Est. Pe plan extern începe o criză economică halucinantă, iar americanii își aleg primul președinte de culoare.

În timp ce în China mor peste 87 de mii de oameni în urma unui cutremur.

Anul 2008 este marcat de alegeri parlamentare, de summitul NATO de la Bucureşti şi de o frenezie a vânzărilor pe piaţa de consum de la noi. Pe plan extern începe o criză economică de proporţii.

Gigantul Nokia deschide o fabrică la Cluj, iar producătorul Ford cumpăra uzina Automobile Craiova.

 Piaţa de retail din România cunoaşte o adevărată explozie - casele de marcat au bătut 213 miliarde de lei în acel an. Mari creatori de modă deschid reprezentante la noi în ţară.

România găzduieşte un important summit NATO, iar Bucureştiul primeşte oficiali din toată lumea şi cunoaşte cu această ocazie culoarele şi restricţiile de trafic.

În noiembrie 2008 au loc alegeri parlamentare. Se renunţa la votul pe liste, iar participarea la vot înregistrează o mare scădere - 39%, faţă de 2004 - când fusese de 58%. Niciun partid nu obține majoritatea, aşa că cele două principale partide din Parlament, PSD și PDL formează o coaliție.

Pe 22 decembrie, Calin Popescu Tariceanu e înlocuit cu Emil Boc în funcţia de prim ministru. Şi începe guvernarea Boc.

Pe plan extern, americanii îşi aleg primul preşedinte de culoare - pe Barack Obama. Însă în septembrie e declanşat în State falimentul băncii Lehman Brothers. Şocul este uriaş, în toată lumea se răspândeşte o criză economică halucinanta.

Ştirile Pro TV câştiga premiul EMMY pentru jurnalism, o premieră pentru presă din Europa Centrală şi de Est. Premiul a fost acordat campaniei "Tu ştii ce mai face copilul tău?".

China e lovită de un seism de 7,9 pe scara Richter. Bilanţul: 87.000 de morţi şi milioane de sinistraţi.

Mai multe imagini impresionante găsiţi AICI

SURSA FOTO: Arhivele Naţionale ale României

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Tags: centenar, 2008, emmy, nato,


VIDEO PROTVPLUS.RO