Festival de produse vegane în Capitală. Micii din mazăre și cârnații din spanac, printre cele mai apreciate preparate

×
Codul embed a fost copiat

În ultimii ani, piața de produse vegane, adică doar pe bază de plante, a cunoscut o creștere permanentă în țara noastră, fie că vorbim de mâncare, produse cosmetice sau articole vestimentare.  

Preparatele culinare sunt cele mai variate , asfel că avem mici, burgeri și cârnați vegani. La festivalul dedicat consumatorilor de mâncare vegană din Capitală, sute de oameni au participat chiar de la primele ore ale deschiderii.

La fel de fragezi, zemoși și ademenitori, mititeii se găsesc acum și în varianta vegană. Cei care îi fac garantează că gustul este foarte apropiat celor din carne.

Chef Alex: „Avem mici, cârnați, totul bazat pe proteină din mazăre. Cârnat cu spanac, nemțești, normali, mititeii la fel, sunt făcuți tot din mazăre, 100% vegani. Este un nou trend care în viitor garantez că va fi unic. Nu ne așteptăm la un volum așa mare în materie gastronomică.”

Camelia: „Cei mai populari la noi sunt burgerii, pe bază de proteină de mazaare, soia, maioneză vegană, dar avem și prăjituri fără lactate, fără ouă, fară zahăr.”

Citește și
Cartoful, rege pe mesele românilor. Câți cartofi se gătesc într-o zi, la un hotel din Mamaia
Cartoful, rege pe mesele românilor. Câți cartofi se gătesc într-o zi, la un hotel din Mamaia
De ce nu mai poate statul român să recupereze nimic de la Dan Voiculescu, Ovidiu Tender și Puiu Popoviciu. Sentințele care le-au salvat milionarilor peste 250 de milioane de euro

Dacă acum câțiva ani când vorbeam de mâncare vegana ne-am fi gândit la preparate simple și fără gust, acestea s-au diversificat semnificativ.

Cele mai populare preparate la acest festival sunt micii, burgerii, dulciurile sau brânzeturile. Toate vegane. La mare căutare sunt și sucurile naturale și batoanele din cereale.

Toni Enachescu, producător înghețată: „Înghețata vegană de principiu păstrează toată latura naturală a produselor noastre. Fibrele naturale, cocosul, toate stau la baza înghețatelor noastre și evident toate piureurile de fructe și fructele naturale așa cum le găsim, de sezon, le pasăm și de aici rezultă înghețata cremoasă.”

Reporter: De cât timp ați ales acest stil de viață?

Tânăr: „Eu am aprox 3 ani.”

Reporter: Și tu ai?

Tânăr: „Un an și câteva luni. Cred că ne simțim mult mai lejer după ce mâncăm mese: burger, pizza, orice are un corespondent la masa omnivoră și evident facem acest lucru pentru animale și ne simțim mult mai bine cu noi înșine”.

Dezvoltarea industriei vegane se datorează în special așa numiților reducționiști. Vorbim despre cei care nu sunt vegani 100%, însă preferă ca macar o dată pe zi să mănânce ceva bazat doar pe plante.

Membru fondator Asociația Veganilor: „Multă lume a declarat că din aceste alternative nu pot să-și dea seama de diferența de gust și ajută tranziția către o alimentație plant based. Comparând cu 2016 piața este plină de multe produse pe care în trecut nu le-ai fi găsit, de la iaurt, înghețată, mâncare de animale, cicocolată. Efectiv cam orice produs ți-ai dori se poate găsi și pe piața românescă, într-adevăr a început să apară din ce în ce mai mulți producători.”

Festivalul continuă pe tot parcursul weekendului.

 

 

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
Citește și...
Cum putem transforma resturile alimentare în îngrășământ pentru grădină sau culturi agricole
Cum putem transforma resturile alimentare în îngrășământ pentru grădină sau culturi agricole

Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București sărbătorește anul acesta 170 de ani de la înființare.

Cartoful, rege pe mesele românilor. Câți cartofi se gătesc într-o zi, la un hotel din Mamaia
Cartoful, rege pe mesele românilor. Câți cartofi se gătesc într-o zi, la un hotel din Mamaia

Cartoful rămâne rege pe mesele românilor, iar producția de anul acesta se anunță bună. Pe piață au apărut deja cartofii timpurii, foarte gustoși, dar și mai scumpi cu cel puțin 1 leu față de anul trecut.  

Mâncarea românească, aleasă printre cele mai gustoase din lume. Care sunt cele mai apreciate preparate
Mâncarea românească, aleasă printre cele mai gustoase din lume. Care sunt cele mai apreciate preparate

Se pare că nu doar nouă ne place mâncarea românească. Dimpotrivă! Specialitățile noastre s-au clasat pe locul 4 într-un top internațional de profil. Clasamentul a fost realizat pe baza notelor date de clienți, care au încercat preparate din diverse țări.  

Securitatea alimentară globală este în pericol, avertizează Ucraina. Probleme cu transportul cerealelor prin România
Securitatea alimentară globală este în pericol, avertizează Ucraina. Probleme cu transportul cerealelor prin România

Securitatea alimentară globală este în pericol, potrivit viceministrului ucrainean de Externe.

„Există ameninţări grave asupra flancului sudic”. Spania va cere NATO să ofere aceeași atenție migrației ca actelor teroriste
„Există ameninţări grave asupra flancului sudic”. Spania va cere NATO să ofere aceeași atenție migrației ca actelor teroriste

Spania, în calitate de gazdă a viitoarei conferințe NATO, va face presiuni pentru includerea „ameninţărilor hibride” precum migraţia ilegală, insecuritatea alimentară şi terorismul în noua foaie de parcurs politică a Alianţei Nord-Atlantice.

Recomandări
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș

Au fost găsite, duminică, trupurile celor două fete din România luate de ape vineri, în Italia, după o viitură pe râul Natisone.

După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă
După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă

„Pe drum spre Europa” partea I. Uniunea Europeană ne-a pus la dispoziție peste 20 de miliarde de euro din 2007 și până în prezent ca să ne modernizăm infrastructura.

Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”
Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”

Într-o lume în care vârsta este privită de multe ori ca o barieră, un nou studiu aduce în discuție ideea că bătrânețea reprezintă, de fapt, mai mult o problemă de percepție.