Târg gastronomic în Ținutul Buzăului: pizza cu afumături, sarmale cu carne de capră și ciorbă de babic

×
Codul embed a fost copiat

Un festin cu preparate locale deosebite are loc, weekendul acesta, în Ținutul Buzăului, la Berca. Tentațiile culinare sunt pentru toate gusturile: pizza cu afumături, ciorbă de babic sau deserturi din trufe recoltate din zonă.

Cei care si-au făcut drum până la Festivalul de mâncare gătită lent din produse locale au gustat și din această ciorba la ceaun, făcută cu babic - un produs din zona Buzăului. Ori sarmale cu carne de capră, felii de pizza cu afumături și branzeturi maturate, românești.

Violeta Tătăruș – producător local: „Avem brânzeturi maturate de la 30 de zile până la 90 de zile plus. Aici avem varianta cu amestec oaie vacă, varianta cu trufă, cu nucă, cu lavandă."

Pentru că în zonă se găsesc și trufe, aceste delicatese nu puteau lipsi de la festival. Au fost servite sub forma unor shot-uri dulci, de exemplu.
 
Juranda Kirschner – chef: „Ne-am gândit să facem un cappuccino de trufe, este la bază o supă cremă din mai multe feluri de ciuperci în care adăugăm trufe la sfârșit."

Turistă: „Am venit pur și simplu să ne bucurăm de târgul ăsta, să vedem că există oameni frumoși care fac lucruri minunate și normal că o să și cumpărâm."
 
Turistă: „Mi se pare foarte frumos, original, autentic, cu mult verde, cu spațiu, discret, select, cred că ăsta este cuvântul potrivit, cu chestii noi care nu s-au făcut până acum în Buzău."

Citește și
Bucuresti 555
Dansuri, targuri culinare si lectii de echitatie, timp de 3 zile si 3 nopti, de Zilele Capitalei. Programul manifestarilor
Reacții după maneaua cântată la concertul Coldplay. Adrian Despot: „Te invidiez că nu am fost eu în locul tău” / Gelu Duminică: „România în toată splendoarea ei”

Evenimentul reuneşte fermieri, producători de alimente, pensiuni agroturistice şi restaurante de pe teritoriul Geoparcului Internaţional UNESCO Ţinutul Buzăului şi din împrejurimi. Târgul gastronomic se ține timp de 2 zile, în fiecare lună de vară.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless, iar reacțiile au fost pe măsură
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless, iar reacțiile au fost pe măsură
Citește și...
Un mort și 13 răniți după explozia unei tigăi la un târg culinar din Germania
Un mort și 13 răniți după explozia unei tigăi la un târg culinar din Germania

O femeie în vârstă de 67 de ani a decedat în urma rănilor suferite în urma unei explozii produse în weekend la un târg culinar tradiţional organizat în regiunea Siegerland din vestul Germaniei.

Dansuri, targuri culinare si lectii de echitatie, timp de 3 zile si 3 nopti, de Zilele Capitalei. Programul manifestarilor
Dansuri, targuri culinare si lectii de echitatie, timp de 3 zile si 3 nopti, de Zilele Capitalei. Programul manifestarilor

Trei zile si trei nopti de petreceri, mancare si dans. In Bucuresti se simte deja atmosfera de sarbatoare. Parcul Cismigiu s-a transformat intr-un targ culinar, cu sarmale si placinte.

Gusturile romanesti care ar putea deveni brand de tara. Dulceata de ardei iute, vedeta unui targ culinar din Bucuresti
Gusturile romanesti care ar putea deveni brand de tara. Dulceata de ardei iute, vedeta unui targ culinar din Bucuresti

Gusturile mancarurilor vechi romanesti ar putea fi un bun brand de tara. O spun vizitatorii unui targ de bucate traditionale, organizat sambata in centrul Capitalei.

Rasfat cu arome orientale: sarailii, baclavale, vinete umplute ori placinta
Rasfat cu arome orientale: sarailii, baclavale, vinete umplute ori placinta

Toate aceste minunatii i-au facut sa saliveze pe cei 300 de vizitatori care au spus prezent la "Festivalul de Arta Culinara Turceasca". Zile in sir s-au pregatit gospodinele din Constanta pentru acest eveniment, insa efortul lor a fost rasplatit.

Pofticiosi, uniti-va! S-a deschis un targ culinar eco in Bucuresti
Pofticiosi, uniti-va! S-a deschis un targ culinar eco in Bucuresti

Pentru toti cei care vor sa manance si sa traiasca sanatos exista solutii. Pot incerca un iaurt traditional polonez sau o branza traditionala din Cipru. Langa aceste bunatati, merge de minune si un pahar de vin italienesc sau din Basarabia.

Recomandări
Tensiunile continuă în Sectoarele 1 și 2. Radu Mihaiu acuză că sacii cu buletinele de vot dintr-o secție au fost rupți
Tensiunile continuă în Sectoarele 1 și 2. Radu Mihaiu acuză că sacii cu buletinele de vot dintr-o secție au fost rupți

Sunt tensiuni mari în Sectoarele 1 și 2 ale Capitalei, unde actualii primari acuză fraudarea votului. Edilul de la 2, Radu Mihaiu, care a obținut renumărarea buletinelor în una dintre secții, a anunțat miercuri noapte rezultatul procesului.

Reacțiile românilor după ce Babasha a cântat la concertul Coldplay. „Ce am reușit noi să facem ca nație, să huiduim un băiat”
Reacțiile românilor după ce Babasha a cântat la concertul Coldplay. „Ce am reușit noi să facem ca nație, să huiduim un băiat”

Arena Națională s-a transformat miercuri seară într-un tărâm al emoțiilor intense. Britanicii de la Coldplay au urcat pe scenă în fața a peste 50 de mii de oameni și au făcut spectacol. Show-ul a fost completat de baloane colorate, lumini și artificii.

Cum se dezvoltă energia verde în România. Numărul românilor care sunt prosumatori a depășit 120.000
Cum se dezvoltă energia verde în România. Numărul românilor care sunt prosumatori a depășit 120.000

Piața energiei verzi din România se află într-o continuă creștere, spun specialiștii. Am depășit 100.000 de prosumatori, adică oameni care își produc propria energia și furnizează și în rețea.