Metodă inedită de a vinde produsele din băcănii. Ce experiență inedită oferă clienților

×
Codul embed a fost copiat

Multe băcănii clasice, tot mai căutate pentru produsele locale pe care le vând, au început să le ofere clienților o experiență în plus.

După modelul cochetelor magazine gastronomice din Italia, le și gătesc celor care le trec pragul. Astfel, în timp ce fac aprovizionarea, clienții pot testa produsele printr-un brunch rapid sau chiar un prânz pregătit de un bucătar. În funcție de „meniu”, prețurile pot fi destul de mari.

Un prânz de două persoane ajunge și la 200 de lei

Până acum doi ani, băcănia era doar o prăvălie unde clienții veneau să cumpere dulciuri de casă, murături și preparate din carne. Acum, pe rafturi sunt și produse italienești, pe care un bucătar le transformă în rețete savuroase, iar cele câteva mese aranjate lângă fereastră sunt deseori ocupate.

O porție de paste costă 45 de lei, dacă include și fructe de mare, în timp ce mușchiul de vită cu legume rumenit în unt depășește 100 de lei.

Bucătar:Midii, creveți, scoici. Montăm pastele, avem grijă să nu murdărim farfuria. La final puțin de pătrunjel proaspăt tocat. Poftă bună!

Citește și
Coada
Cozi uriașe la băcănii şi cofetării. Oamenii fac ultimele cumpărături pentru Crăciun. „Am luat ce am mai găsit”
De ce nu mai poate statul român să recupereze nimic de la Dan Voiculescu, Ovidiu Tender și Puiu Popoviciu. Sentințele care le-au salvat milionarilor peste 250 de milioane de euro

Ștefan Rareș Turea, administrator de băcănie:Pastele de calibrul nostru sunt la nivel maxim. Nu există calitate mai bună. Mai sunt ciuperci, hribi, pește, caracatiță și vită.

Client: Preparate gustoase. Te simți ca în sudul Italiei.

O altă băcănie-restaurant s-a specializat în produse din pește. Păstrăvul este gătit aici în fel și chip. La grătar costă 45 de lei, ciorba 22.

Ovidiu Oltean, administrator de băcănie:O locație în care să se gătească cinstit, adică să știi ce ingrediente conține preparatul pe care îl servești, începând de la legume pe care noi nu le congelăm, toate sunt proaspete.”

Sunt și băcănii care și-au creat un meniu din care clienții pot comanda mâncare acasă

Icrele sunt la mare căutare. O caserolă de 250 de grame costa 23 de lei. Un platou tradițional care conține tot felul de bucate urcă la 215 lei.

Bogdan Rus, administrator de băcănie:Noi ne-am învățat clienții cel mai mult cu pește, în special pe păstrăv, pentru că avem păstrăvărie și îl aducem aici unde îl gătim.

În Europa, magazinele cu produse locale în care clienții pot zăbovi la un prânz sunt din ce în ce mai răspândite. Cele mai cunoscute sunt băcăniile boeme din orașele italiene.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
Citește și...
Românii au luat cu asalt restaurantele și cofetăriile în ultima zi din an. Ce au comandat pentru masa de Revelion
Românii au luat cu asalt restaurantele și cofetăriile în ultima zi din an. Ce au comandat pentru masa de Revelion

În ultima zi din an, forfota din magazine s-a mutat în fața restaurantelor și a cofetariilor, unde mulți români au venit să-și ridice comenzile pentru a avea masa de Revelion completă.

Cozi uriașe la băcănii şi cofetării. Oamenii fac ultimele cumpărături pentru Crăciun. „Am luat ce am mai găsit”
Cozi uriașe la băcănii şi cofetării. Oamenii fac ultimele cumpărături pentru Crăciun. „Am luat ce am mai găsit”

Freamăt mare în băcănii şi cofetării, unde cei care şi-au comandat încă de săptămâna trecută mâncarea pentru Crăciun au venit să îşi ridice pachetele.

Masa de Crăciun va fi mai scumpă în acest an. Cât costă toba, caltaboșul sau cozonacul
Masa de Crăciun va fi mai scumpă în acest an. Cât costă toba, caltaboșul sau cozonacul

Masa de Crăciun ne va costa mai mult anul acesta, mai ales dacă ne dorim produse tradiționale din băcănii sau meniuri gata pregătite.

Băcăniile sunt din nou la modă. Care sunt cele mai căutate produse
Băcăniile sunt din nou la modă. Care sunt cele mai căutate produse

Băcănia - prăvălia cu de toate - revine în atenția românilor. Găsesc, aici, alimente aduse de la micii producători din apropiere, realizate în cantități mici și din ingrediente proaspete.

Recomandări
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș

Au fost găsite, duminică, trupurile celor două fete din România luate de ape vineri, în Italia, după o viitură pe râul Natisone.

După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă
După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă

„Pe drum spre Europa” partea I. Uniunea Europeană ne-a pus la dispoziție peste 20 de miliarde de euro din 2007 și până în prezent ca să ne modernizăm infrastructura.

Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”
Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”

Într-o lume în care vârsta este privită de multe ori ca o barieră, un nou studiu aduce în discuție ideea că bătrânețea reprezintă, de fapt, mai mult o problemă de percepție.