CODUL PORTOCALIU PRELUNGIT. Avertizare de furtuna de gradul 9 din 10, pe litoral

×
Codul embed a fost copiat

Meteorologii au prelungit codul portocaliu pentru judetele Constanta si Tulcea, pana vineri la ora 12.00, iar codul galben a fost mentinut pentru judetele Braila, Buzau, Vrancea, Galati, Ialomita si Calarasi.

Codul portocaliu va fi prelungit joi si dupa ora 18.00, intrucat conditiile meteorologice vor continua sa fie dificile, a anuntat premierul Emil Boc.

El a precizat ca alerta va fi mentinuta in unele judetele, precum Calarasi, Braila, Galati si Tulcea.

"Si dupa ora 18.00 se va mentine codul portocaliu. Nu se opreste viscolul in intreaga tara dupa ora 18.00, asa cum era anuntat initial, deci ramanem in situatie de urgenta", a spus Boc.

Reprezentantii Ministerului Administratiei si Internelor au aratat ca misiunile de interventie sunt indeplinite cu mare dificultate din cauza vantului puternic si au exemplificat situatia prin faptul ca, in unele zone, a putut fi asigurata asistenta pentru 54 oameni, aflati pe o distanta de 200 metri, doar intr-un interval de 4-5 ore.

Citește și
Zapada
Capitala, izolata. 20 de artere inchise traficului, pentru deszapezire. VIDEO
Ce au păţit poliţiştii care l-au lăsat pe Vlad Pascu să conducă drogat

Codul portocaliu a fost emis pentru Bucuresti si judetele Ilfov, Teleorman, Giurgiu, Dambovita, Prahova, Calarasi, Ialomita, Buzau, Braila, Galati, Vrancea, Constanta, Tulcea, Mehedinti, Dolj, Olt si sudul judetului Arges si urma sa fie ridicat joi seara, la ora 18.00.

Romania este sub avertizare de cod portocaliu de miercuri. Dupa aceasta perioada meteorologii anunta ca urmeaza temperaturi foarte scazute in toata tara.

COD PORTOCALIU
In judetele Ilfov (inclusiv municipiul Bucuresti), Teleorman, Giurgiu, Arges, Dambovita, Prahova, Calarasi, Ialomita, Buzau, Braila, Galati, Vrancea, Constanta, Tulcea, Mehedinti, Dolj si Olt va fi viscol puternic.

Vantul va depasi la rafala 80...90 km/h determinand diminuarea severa a vizibilitatii (sub 50 m) si troienirea zapezii.

Vezi aici STAREA DRUMURILOR din toata tara, actualizata in timp real

COD GALBEN

In intervalul mentionat, vremea va continua sa se inrautateasca in sudul si estul tarii si in zona Carpatilor Meridionali si Orientali. In aceste regiuni va ninge abundent, iar stratul de zapada depus va fi consistent. Vantul va avea intensificari sustinute, cu viteze ce vor depasi la rafala 60...70 km/h, viscolind si spulberand zapada.

In Dobrogea si in sud-estul Munteniei, la inceputul intervalului, vor mai fi precipitatii mixte si se va produce polei.

E haos pe aeroporturile din tara. Curse aeriene anulate sau redirectionate, din cauza viscolului

Dupa zapada, vine gerul

Dupa intervalul mentionat vremea va deveni geroasa mai ales noaptea si dimineata, in special in centrul, estul si sudul tarii.

Furtuna puternica pe litoral. Porturile au fost inchise. 12 localitati au ramas fara electricitate

Prognoza METEO pana duminica

JOI vremea va continua sa se raceasca in toate regiunile, iar ninsorile se vor mentine in sudul si in estul tarii. In Muntenia, Dobrogea, sudul Olteniei si al Moldovei, dar si in Carpatii Orientali si Meridionali local ninsorile vor fi abundente, iar rafalele de vant vor atinge 80...90 km/h, viscolind, spulberand si troienind zapada si determinand diminuarea severa a vizibilitatii, chiar sub 50 m. In restul teritoriului innorarile vor fi temporare si doar pe arii restranse vor fi ninsori slabe.

Temperaturile maxime se vor incadra intre -8 si 0 grade, usor mai ridicate in vest. Noaptea va fi ger in regiunile estice, nordice si centrale, iar la scara intregii tari temperaturile minime vor fi cuprinse in general intre -16 si -6 grade.

Vineri, vremea va fi deosebit de rece, geroasa noaptea in majoritatea regiunilor. Cerul va fi mai mult noros in sud-estul tãrii, unde, mai ales ziua, va mai ninge local, iar vantul va avea intensificari. In restul teritoriului innorarile vor fi temporare si doar izolat va fulgui.

Temperaturile maxime se vor incadra intre -10 si 0 grade, usor mai ridicate in vest, iar cele minime vor fi cuprinse, in general, intre -19 si -9 grade. Dimineata vor fi conditii de ceata, asociata cu depunere de chiciura.

Sambata vremea va fi deosebit de rece, geroasa mai ales noaptea si dimineata in cea mai mare parte a tarii. Cerul va fi temporar noros, pe arii restranse, mai ales in regiunile sudice, va mai fulgui, iar vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari in Dobrogea si pe crestele montane.

Temperaturile maxime se vor incadra intre -11 si -1 grad, usor mai ridicate in vest, iar cele minime vor fi cuprinse, in general, intre -19 si -9 grade. Dimineata si noaptea va fi ceata local in zonele joase, asociata cu depunere de chiciura.

Duminica vremea se va mentine deosebit de rece, geroasa mai ales noaptea si dimineata in cea mai mare parte a tarii. Cerul va fi variabil in nordul si centrul tarii si temporar noros in rest unde izolat va fulgui. Vantul va sufla slab si moderat cu unele intensificãari pe crestele montane.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse, in general, intre -10 si 0 grade, iar cele minime intre -20 si -10, mai coborate in depresiuni si usor mai ridicate in vest. Dimineata si noaptea vor fi conditii de ceata asociata cu depunere de chiciura.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
Citește și...
Zapada de 1 metru in Maramures. Oamenii sunt nevoiti sa isi sape tunele prin nameti
Zapada de 1 metru in Maramures. Oamenii sunt nevoiti sa isi sape tunele prin nameti

Cavnic a fost acoperit de zapada cazuta in ultimele zile, iar cand ninsoarea s-a oprit s-a dat startul concursului de lopeti. Localnicii si-au facut adevarate galerii prin nameti.

Capitala, izolata. 20 de artere inchise traficului, pentru deszapezire. VIDEO
Capitala, izolata. 20 de artere inchise traficului, pentru deszapezire. VIDEO

Ninsoarea ce cade de mai bine de 24 de ore si vantul care bate cu forta, au paralizat sudul si estul tarii. Utilajele de deszapezire n-au avut nici o sansa in lupta cu viscolul, care refacea troienele imediat la loc, in urma lor.

Cod galben:ninsori si viscol peste jumatate de tara
Cod galben:ninsori si viscol peste jumatate de tara

Iarna a luat cu asalt crestele Bucegilor. Vantul sufla turbat, viscolind zapada, si pare ca vrea sa-i tina prizonieri pe cabanierii de la mare altitudine.

Recomandări
Cât câștigă un muncitor străin în România. „Țara asta este bună, dar unii oameni îmi adresează cuvinte urâte”
Cât câștigă un muncitor străin în România. „Țara asta este bună, dar unii oameni îmi adresează cuvinte urâte”

În timp ce cererea pentru muncitorii străini este tot mai mare, în România nu ajung suficienți. Agențiile de recrutare spun că unii străini ocolesc țara noastră și aleg Ungaria sau Croația.

Autoritățile ruse susțin că au găsit în sângele teroriștilor o substanţă psihotropă care schimbă percepţia realităţii
Autoritățile ruse susțin că au găsit în sângele teroriștilor o substanţă psihotropă care schimbă percepţia realităţii

Cei patru principali suspecţi arestaţi după atacul terorist de la sala de concerte Crocus City Hall de lângă Moscova s-ar fi aflat sub influenţa drogurilor în momentul în care au executat împuşcăturile în masă - susțin autoritățile ruse.

Pedeapsa primită de paramedicul SMURD care a agresat sexual o pacientă, în ambulanță, în drum spre Spitalul Elias
Pedeapsa primită de paramedicul SMURD care a agresat sexual o pacientă, în ambulanță, în drum spre Spitalul Elias

Un paramedic SMURD, acuzat că a agresat sexual o pacientă pe care trebuia să o transporte în siguranță, la spital, a fost condamnat la 5 ani și 5 luni de închisoare.