Anuntul neasteptat al unor arheologi din Israel: "Am descoperit palatul regelui David"

palatul regelui David, Israel

O echipa de arheologi israelieni sustine ca a descoperit ruinele unui sit mentionat in Biblie.

Specialistii de la Universitatea Ebraica din Ierusalim si de la Autoritatea Israeliana pentru Antichitati anunta ca au identificat ruinele unui complex foarte mare in zona Khirbet Qeiyafa.

Ei sustin ca aici a fost palatul legendarului rege David, care este deseori mentionat in Biblie.

Arheologul Yossi Garfinkel crede ca regele David a existat in realitate si chiar a locuit aici, perioada istorica datata corespunzand celei mentionate in Vechiul Testament.

Cercetarile in acest sit arheologic au durat 7 ani. Aici au fost descoperite obiecte de cult folosite de iudei in timpul domniei lui David.

Citește și
Cina cea de Taina, Leonardo da Vinci
Adevaratul "cod al lui da Vinci". Ce mesaje secrete ascund tablourile sale
„Ce se întâmplă e nebunie curată. Și-au ieşit din minţi. Sunt ruşinea Rusiei”. Omul interzis în Rusia lui Putin vine la București

In plus, dovada ca locuitorii acestui oras nu au consumat carne de porc este un alt argument in favoarea ipotezei privind tribul care a trait candva aici. Potrivit regulilor impuse de religia iudaica, evreii nu au voie sa consume carne de porc.

Exista insa si istorici care nu cred ca aici a locuit chiar David si spun ca este posibil ca alti regi sa fi avut aici palatul. Nu exista docamdata dovezi incontestabile privind existenta regelui David.

Aceasta nu este prima localizare a palatului regelui biblic. In anul 2005, arheologul Eilat Mazar a anuntat descoperirea unui palat care ar fi apartinut lui David si care data din secolul al X-lea i.Hr.

Si situl cercetat acum dateaza din aceeasi perioada istorica, iar aici a fost descoperit si un depozit in care se colectau taxele din intregul regat, precizeaza arheologul Yossi Garfinkel.

El crede ca regele David nu locuia aici premanent, ci la Ierusalim, dar venea uneori in acest palat, care era amplasat strategic pe varful unui deal, scrie Washington Times.

In schimb, istoricul Israel Finkelstein de la Universitatea din Tel Aviv crede ca acest oras ar fi putut fi folosit de filistini, canaaniti sau alte triburi care traiau in zona.

El precizeaza ca este imposibil de stabilit cine a construit acest complex, daca nu se va gasi un document care sa faca referire la regele care a ordonat construirea lui.
 

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Lovitură grea pentru Ianis Hagi! Anunțul făcut de scoțieni
NEWS ALERT Lovitură grea pentru Ianis Hagi! Anunțul făcut de scoțieni
Citește și...
Arheologii au descoperit primul calendar din lume.
Arheologii au descoperit primul calendar din lume. "Are o vechime de peste 10.000 de ani"

Arheologii au aflat date esentiale despre un sit descoperit in nordul Scotiei. Ruinele au o vechime de 10.000 de ani si reprezinta cel mai vechi calendar din istoria omenirii.

Adevaratul
Adevaratul "cod al lui da Vinci". Ce mesaje secrete ascund tablourile sale

Istoricii au descoperit ca multe picturi realizate de Leonardo da Vinci contin coduri ascunse, care nu pot fi observate cu ochiul liber.

Recomandări
Cătălin Cîrstoiu: „Nu sunt în incompatibilitate. La Anemona Med mi-am ajutat colegi”
Cătălin Cîrstoiu: „Nu sunt în incompatibilitate. La Anemona Med mi-am ajutat colegi”

Medicul Cătălin Cârstoiu, candidatul comun al PSD și PNL pentru Primăria Capitalei a declarat că mandatul său este pe masa coaliției. Liderii celor două partide i-au cerut să lămurească acuzațiile de incompatibilitate.

Statele membre NATO au ajuns la un acord privind Ucraina. Decizia anunțată de Jens Stoltenberg
Statele membre NATO au ajuns la un acord privind Ucraina. Decizia anunțată de Jens Stoltenberg

Statele membre NATO au ajuns la un acord cu privire la trimiterea de sisteme de apărare antiaeriană suplimentare în Ucraina, printre care baterii de rachete Patriot, a anunţat, vineri, secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg.

Trei dintre avioanele de luptă F-16 cumpărate de MApN din Norvegia au ajuns în România. GALERIE FOTO
Trei dintre avioanele de luptă F-16 cumpărate de MApN din Norvegia au ajuns în România. GALERIE FOTO

Ministerul Apărării Naţionale anunţă că vineri trei aeronave F-16 Fighting Falcon achiziţionate de România de la Regatul Norvegiei au aterizat în Baza 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu", de la Câmpia Turzii, în vederea dotării Escadrilei 48 Vânătoare.