Simona Halep - Catherine Bellis, 6-0, 6-4. Românca a ajuns în semifinale la Doha și poate redeveni nr. 1 WTA

Simona Halep
AFP

Halep- Bellis. Simona Halep, numărul doi mondial, s-a calificat, vineri, în semifinalele turneului WTA de la Doha (Qatar), dotat cu premii totale de 3.173.000 dolari, după ce a învins-o pe tânăra jucătoare americană Catherine Bellis cu 6-0, 6-4.

În ciuda succesului, aparent facil, evoluţie româncei a fost oscilantă în partida cu Bellis, un meci pe care l-a controlat în prima sa parte, dar pe care şi l-a complicat în setul secund, agravându-şi accidentarea de la glezna stângă. Cu o evoluţie ofensivă, Simona Halep a şters marginile laterale ale terenului cu mingi trimise precis. Indiferent că a lovit cu dreapta sau cu reverul în lung de linie, mingea a "ascultat-o" cuminte pe româncă şi a lăsat-o fără replică pe tânăra americancă (18 ani). Bellis nu s-a descurcat nici la mingile lungi, nici la cele primite pe rever, însă a profitat de momentele în care concentrarea adversarei ei s-a diminuat. Bellis nu a arătat calităţi sau lovituri deosebite, dar s-a agăţat de meci, s-a apărat şi a luptat până aproape de final, însă "contribuţia" Simonei Halep la setul secund strâns a fost importantă. Trecerea de la 10-4 lovituri câştigătoare/erori, în setul I, la 25-23 în meci arată acest lucru.

Meciul a început cu trei ghemuri echilibrate, toate câştigate de Halep. Românca a obţinut break-ul în primul, a avut ceva emoţii, în al doilea, când a fost egalată de la 40-0 şi a câştigat un al treilea de aproximativ 10 minute, cu opt egalităţi, la a cincea minge de break. Următoarele trei ghemuri au mers repede, dar tot în contul Simonei Halep au intrat. Ea a reuşit, astfel, în 31 de minute, al doilea "6-0" la Doha, după cel din meciul cu Ekaterina Makarova, din turul II.

După un al şaptelea ghem câştigat consecutiv, cu un nou break, de spotiva română, Bellis a reuşit să puncteze pentru prima dată, cu rebreak, şi să ia conducerea cu serviciul, 2-1. Evoluţia mai puţin atentă a Simonei Halep a continuat şi, după ce a egalat la 2, a ratat patru mingi de break, între care un 0-40. A urmat un 40-0 neconcretizat, dar a salvat vreo şase mingi break şi a egalat la 3, într-un alt ghem lung, de aproape 12 minute. Halep a obţinut imediat break-ul, dar cu două greşeli incredibile din apropierea fielului, a readus-o în joc pe aversară. Cu o agresivitate nervoasă, Halep a făcut rebreak şi a închis apoi partida, cu 6-4, după o oră şi 22 de minute.

În semifinale, Halep va evolua cu spaniola Garbine Muguruza, locul 4 WTA şi cap de serie numărul 4. românca o va întâlni a cincea oară pe Muguruza.

Citește și
simona halep
Simona Halep, ironizată după primul meci în echipamentul Nike roz
Momentul în care judecătoarea Ancuţa Popoviciu îl strigă pe Sebastian, ucis la 2 Mai de Vlad Pascu: „A decedat o victimă? Vă rog să nu vorbiți” | AUDIO

Spaniola, fostă numărul 1 mondial şi câştigătoare la Roland Garros şi Wimbledon, conduce cu 3-1 în faţa Simonei Halep, ultima partidă fiind în finala turneului de la Cincinnati, de anul trecut, când s-a impus categoric, cu 6-1, 6-0. Singura victorie a Simonei Halep s-a produs în 2015, în optimi, la Stuttgart, pe zgură, scor 3-6, 6-1, 6-3, în penultima lor partidă.

 

Calificarea în semifinale la Doha este recompensată cu un premiu de 147.750 de dolari şi cu 350 de puncte WTA.

LIVE TEXT, DESFĂȘURAREA PARTIDEI:

Setul II

Halep- Bellis 6-4. Simona serveşte perfect şi câştigă meciul cu CiCi Bellis, calificându-se în semifinalele de la Doha.

Halep- Bellis 5-4. Un nou punct maraton îi aduce lui Halep două mingi de break. Prima e irosită după o minge trimisă în fileu. Dublă greşeală şi Halep serveşte pentru meci.

Halep- Bellis 4-4. Halep trimite o minge în fileu, iar Bellis își recuperează breakul

Halep- Bellis 4-3. Simona ajunge la 30-15, iar Bellis pare extenuată după game-ul precedent. Halep are două mingi de break şi şi-o adjudecă pe prima.

Halep- Bellis 3-3. Cea mai lungă serie de gameuri consecutive câștigate pe propriul serviciu, 4. Simona a muncit să își apere un game maraton, anulând foarte multe mingi de break.

Halep- Bellis 2-3. Americanca reușește să își facă serviciul, deși jucătoarea noastră a avut 3 mingi de break.

Halep- Bellis 2-2. Simona oprește seria adversarei cu un game câștigat pe propriul serviciu.

Halep- Bellis 1-2. Bellis câştiga al 2-lea game al său. Americanca a intrat în meci şi a ajuns repede la 40-0. O mingea prea lungă a Simonei aduce al doilea game consecutiv al adversarei Simonei.

Halep- Bellis 1-1. Simona a cedat primul game al partidei. Este acum egalitate la game-uri, după ce Catherine Bellis a profitat de greșelile româncei.

Halep- Bellis 1-0. Simona a început excelent cel de-al doiea set și a luat primul game.

Setul I

Halep- Bellis 6-0. Simona a câștigat primul set la 0.

Halep- Bellis 5-0. Simona Halep s-a apropiat de câștigarea primului set. Numărul 2 mondial a fructificat a doua șansă de break și servește acum pentru un 6-0 în primul set.

Halep- Bellis 4-0. Game alb câștigat de Simona. Bellis greșește tot mai des.

Halep- Bellis 3-0. Simona a reușit un nou break, după un game extrem de disputat. Jucătoarea din SUA a condus pe propriul serviciu, dar Simona a reușit să se impună din nou la avantaje. J

Halep- Bellis 2-0. Simona și-a câștigat serviciul. Bellis a revenit de la 0-40, dar nu a putut duce la bun sfârșit game-ul. Simona a fost mai sigură în ultimele schimburi.

Halep- Bellis 1-0. Simona a reușit un break. A început foarte bine meciul și a reușit să se impună pe serviciul americancei.

Halep- Bellis. Simona a intrat pe teren la ora 16:45 și a făcut încălzirea.

Halep poate reveni astăzi pe locul 1 WTA. Două condiții sunt necesare pentru atingerea obiectivului: Simona să câștige, iar Caroline Wozniacki să piardă meciul cu Angelique Kerber, care se dispută imediat după Halep - Bellis.

Sportiva de 18 ani reprezintă surpriza acestei ediții de la Doha. Bellis a venit din calificări și a avut un traseu infernal, trecându-și în cont câteva ”victime” de renume.

Acesta va fi a doua partidă pe terenul principal, după întâlnirea dintre spaniola Garbine Muguruza, locul 4 WTA, şi sportiva franceză Caroline Garcia, locul 7 WTA, programată de la ora 14.30.

Învingătoarea din acest meci va evolua în semifinale cu câştigătoarea din partida Halep - Bellis.

Articol recomandat de sport.ro
Sportivul care și-a ucis iubita, prima apariție după ce a fost eliberat! Cum arată Oscar Pistorius după 9 ani de închisoare
Sportivul care și-a ucis iubita, prima apariție după ce a fost eliberat! Cum arată Oscar Pistorius după 9 ani de închisoare
Citește și...
Simona Halep, ironizată după primul meci în echipamentul Nike roz
Simona Halep, ironizată după primul meci în echipamentul Nike roz

Simona Halep, ironizată după primul meci în echipamentul Nike roz

Simona Halep, ironizată după primul meci în echipamentul Nike roz
Simona Halep, ironizată după primul meci în echipamentul Nike roz

Simona Halep a debutat miercuri în echipamentul Nike, la turneul de la Doha, iar hainele noului sponsor i-au purtat noroc.

Simona Halep - Anastasija Sevastova 6-4; 6-3. Calificare fără emoții în sferturi la Doha
Simona Halep - Anastasija Sevastova 6-4; 6-3. Calificare fără emoții în sferturi la Doha

Simona Halep - Anastasija Sevastova. Simona a învins-o în două seturi pe Sevastova, în optimile de finală ale turneului de la Doha.

Recomandări
Gabriel Liiceanu: Politicienii au furat sume “înspăimântătoare” - cât 400 de spitale, 600 de școli și 1.700 km de autostradă
Gabriel Liiceanu: Politicienii au furat sume “înspăimântătoare” - cât 400 de spitale, 600 de școli și 1.700 km de autostradă

Clasa politică din România, „care ne-a adus pe primul loc în clasamentele de corupție ale Europei”, a furat în ultimii 34 de ani sume “înspăimântătoare”, cu care am fi putut construi 400 de spitale de top, 600 de școli și 1700 km de autostradă.

Rusia a început operațiunea de a „paraliza” livrările militare din Occident către Ucraina. Prima țință distrusă de Putin
Rusia a început operațiunea de a „paraliza” livrările militare din Occident către Ucraina. Prima țință distrusă de Putin

Rusia şi-a intensificat atacurile asupra reţelei feroviare ucrainene pentru a ”paraliza” aprovizionările militare cu material din Occident - în vederea unei noi ofensive -, declară vineri un oficial ucrainean de rang înalt în domeniul securităţii AFP.

Mark Rutte, adversarul lui Iohannis în cursa pentru șefia NATO, a bătut la ușa lui Erdogan. 
Batavul caută sprijinul Turciei
Mark Rutte, adversarul lui Iohannis în cursa pentru șefia NATO, a bătut la ușa lui Erdogan. Batavul caută sprijinul Turciei

Preşedintele Recep Tayyip Erdogan a declarat că speră că următorul secretar general al NATO va acorda prioritate preocupărilor legate de terorism ale Turciei în timpul întâlnirii de vineri cu Mark Rutte, favorit pentru a prelua postul.