"Sterilizeaza! Stop abandonului"! Cainii fara stapan sunt tot mai multi

Ultimul update: Duminica 30 Septembrie 2012 23:42
Data publicarii: Joi 17 Septembrie 2009 00:00
Categorie: Social
Caine

Ei nu au nicio vina. Noi suntem cei care putem schimba ceva in bine!  Sterilizarea ne ajuta sa prevenim masuri mult mai dure: 144.000 de caini au fost eutanasiati in Bucuresti, intre 2001 si 2007.

Eutanasia nu a dat roade!

In Romania, autoritatile au eutanasiat cainii fara stapan, ani la rand, crezand ca astfel strazile vor fi mai curate. Cu toate acestea, si in 2009, numarul maidanezilor este foarte mare.  Cat de mare... nu stie nimeni sa spuna.

Cert e ca noi ne lovim, in continuare, de ei. Iar ei...se lovesc de noi. Asadar, eutanasia nu a dat roade!  Ba chiar, din 2008, a fost abrogata si in Romania,  prin legea 9/2008, de protectie a animalelor.

Sterilizeaza. Stop abandonului!

Imagini socante dintr-un adapost de caini!

Pentru a nu se mai ajunge la masuri disperate, casa de productie “Art Seven”, Monica Davidescu si asociatia pentru protectia animalelor “Cutu, cutu” au initiat Campania de informare “Sterilizeaza. Stop abandonului”.

Sterilizarea cainilor, stoparea abandonului puilor acestora, construirea unor adaposturi si baze de sterilizare, responsabilizarea cetatenilor sunt tintele celor care pun umarul la proiect.

Un prim pas a fost facut: identificarea asa-zisei surse care duce la aparitia atator caini vagabonzi. Una oarecum surprinzatoare: puii abandonati de cei care cresc exemplare fara valoare chinologica.

Animalele cu stapan, sterilizate peste tot in lume

Un alt element in sprijinul campaniei poate fi faptul ca animalele sunt sterilizate peste tot in lumea civilizata. La New York, autoritatile limiteaza inmultirea punand impozite: pentru cele sterilizate se plateste mai putin, pentru cele nesterilizate taxa creste. Evident ca americanii, oameni practici, prefera sa-si duca animalele la sterilizat.

In Santa Cruz, tot in State, legea spune: “Daca animalul este gasit pe strada si nu este sterilizat, proprietarul va primi avertizare. Daca mai este gasit o data va plati 75-115 dolari pentru a fi sterilizat”.

In Belmont, California, legea pentru obligativitatea sterilizarii cainilor si pisicilor spune: “Nimeni nu are voie sa detina o pisica sau un caine in varsta de 6 luni daca nu este castrat sau sterilizat, doar daca persoana respectiva detine un permis de crescator de caini sau pisici.”.

Iar in City of Clearlake, tot in California: “Oricine are grija de un animal este declarat proprietarul lui si trebuie sa si-l sterilizeze”.

Avantaje medicale

Dincolo de aspectul etic, sterilizarea are numeroase avantaje merdicale: previne aparitia cancerului mamar si elimina complet riscul de aparitie a cancerului ovarian.  Masculii castrati sunt feriti de bolile prostatei si de aparitia cancerului testicular. Nivelul de agresivitate se reduce, iar animalele sterilizate isi gasesc mult mai usor o casa.

 

 

 


 

Caine Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Sursa: Pro TV

A murit in chinuri groaznice, sfasiata de caini vagabonzi!

A murit in chinuri groaznice, sfasiata de caini vagabonzi!

miere

Un borcan de miere pe lună pentru copiii de la grădiniţă şi şcoala primară. Nutriţioniştii atenţionează

Sportul ar putea deveni materie obligatorie la Bacalaurea. 80% dintre școli nu au săli de sport

Cazul tinerei din Suceava, bolnavă de scleroză multiplă, duce la modificarea legii privind protecţia persoanelor cu handicap

Povestea dureroasă a unei familii din Bacău: şase suflete trăiesc într-o cameră de 8 metri pătraţi

Gestul impresionant făcut de o bătrână din Vaslui. Cu banii din pensie, a ridicat un monument

Un elev din Galaţi acuză conducerea liceului de lipsire de libertate. Regula impusă în şcoală

Cristina

Cristina, tânăra diagnosticată cu cancer imediat după ce a născut, are nevoie de ajutorul nostru

Rămas fără bani, un primar din Botoșani vrea să închidă primaria: ”Nu am bani nici de salarii, nici de utilităţi”

Firea vrea referendum în Bucureşti pentru taxa de mediu. "Au venit toate rablele din Europa"

Un manager din România vrea să angajeze 1.000 de oameni şi nu găseşte niciunul

Soluția găsită de un primar pentru a convinge tinerii să rămână în sat

Amenzi mari pentru uscatul rufelor la vedere. Vinovații, ”turnați” de multe ori de vecini