Ads by INTERNET PROTV
ultimele stiri
«
»

Soferii romani vor plati mai mult decat cei din Spania. Petrom vine cu o veste proasta dupa ce isi anunta recordul

Embed:

Castig record pentru o companie romaneasca. Petrom a avut anul trecut un profit urias, de peste un miliard de euro.

Este pentru prima data cand o companie din Romania trece acest prag. Dar vestile nu sunt bune pentru soferi deoarece taxa de carburant va fi inclusa in pret.

"Avem un profit de peste 1 miliard de euro care, asa cum am facut anii anteriori, va fi reinvestit", a declarat Mariana Gheorghe, CEO Petrom.

Anuntul facut de presedintele companiei nu este surprinzator pentru ca anul trecut, pentru prima data de la inceputul crizei, vanzarile de benzina si motorina nu au mai scazut. Cel mai castigat din aceasta afacere este insa statul. In 2013, numai de la Petrom a incasat 2,3 miliarde de euro.

petrom

Pentru acest profit au platit insa posesorii de masini din Romania. Din aprilie soferii mai primesc o veste proasta: taxa de 7 eurocenti anuntata de guvern va fi inclusa in pret.

"Ne asteptam ca acest lucru sa aiba impact asupra vanzarilor, probabil de 1 si 3%", spune Mariana Gheorghe.

Vanzarile vor scadea si pentru ca transportatorii au anuntat deja ca se vor alimenta mai mult din Ungaria, Bulgaria sau Ucraina. Oricum, impactul nu va fi resimtit doar de soferi.

"In momentul in care transportul creste si pretul pe produs va creste procentual, este logic. Va afecteaza cand va duceti copilul la scoala, va afecteaza vacanta, va afecteaza toate produsele", spune Ion Lixandru, directorul unei companii de transport.

petrom

Daca preturile la carburant raman la fel pana pe 1 aprilie, cand se introduce taxa, romanii vor plati pentru motorina 6,5 lei, mai mult decat soferii din Austria, Franta, Spania si la fel ca nemtii sau belgienii.

In schimb, benzina ar ajunge la 6.3 lei. Doar soferii din cateva tari europene vor plati mai mult, de pilda, cei din Marea Britanie, Suedia.

petrom

Reporter: Cum comentati faptul ca in prezent motorina in Romania este mai scumpa decat in Austria?
CEO Petrom: Fiecare tara are o evolutie diferita a preturilor. Daca v-ati uitat pe tot anul, uneori am fost mai sus, alteori am fost mai jos

Nici vestile de pe piata internationala nu sunt bune. Potrivit presedintei Petrom, pretul unui baril de titei ramane peste 100 de dolari.

 

Sursa: Pro TV, Data publicarii: 20 Februarie 2014
Citeste mai multe despre: benzina, motorina, petrom, pret, profit,
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed