Dascalul care isi duce zilnic elevii la scoala cu masina proprie, decorat de presedintele Basescu pentru gestul sau

Ultimul update: Sambata 29 Noiembrie 2014 07:05
Data publicarii: Miercuri 26 Noiembrie 2014 18:29
Categorie: Social

Invatatorul din Hunedoara care ii aduce in fiecare zi la scoala, cu masina sa, pe elevii care locuiesc in sate izolate a fost decorat de presedinte.

Acsente Leucean a primit Ordinul "Meritul pentru Invatamant", in grad de cavaler. De ani intregi ii ajuta pe copii sa strabata un drum greu si are grija de ei la fel ca un parinte. Acsente Leucean este invatator de peste 35 de ani. In urma cu 14 ani a venit in satul Bulzestii de Sus, judetul Hunedoara, in inima muntilor Apuseni. Acum are patru elevi. Doi in clasa intai, iar ceilalti in a 2-a si a 4-a.

Copiii stau la 20 de kilometri distanta si trebuie sa coboare drumuri grele de munte pentru a ajunge la soseaua ce ajunge la scoala. Asa ca invatatorul ii ia in fiecare zi de la ore si ii aduce acasa cu masina lui, o Dacie batrana.

Acsente Leucean, invatator: "Nici prin gand nu mi-a trecut asa ceva, in urma reportajului de la Stiri de la Pro TV, acum cateva saptamani, m-a sunat de la cancelaria prezidentiala un domn si mi-a spus: Vedeti ca sunteti propus pentru acordarea ordinului pentru invatamant in grad de cavaler. Nu-mi venea sa cred, credeam ca ma ia cineva la misto. Va spun sincer ca am fost surprins si bucuros."

De multe ori viata lui sunt cei patru elevi: Alin, Ana-Maria, Cristina si Cosmin alaturi de care isi petrece cel mai mult timp.

Cand au auzit ca dascalul lor a fost decorat, copiilor le-au dat lacrimile de bucurie.

Cristina Pavel, eleva: "Imi pare foarte bine ca a primit aceasta diploma, pentru ca este un invatator foaarte bun, ne duce si ne aduce cu masina".

Ana-Maria Dan, eleva: "Am o parere foarte buna pentru ca domnul invatator e un invatator foarte bun, ne invata, ne aduce cu masina."

Rodica Dan, parinte: "Ne bucuram foarte mult, chiar merita domnul invatator acest lucru. Ii multumim mult ca ii duce, altfel nu ne-am fi descurcat, meritul e al domnului invatator si domnului presedinte".

Nici cei din primaria comunei, unde invatatorul ii ajuta pe cei mici, nu au ramas indiferenti la eforturile sale. Printr-o hotarare de consiliu, ei au decis sa-i deconteze transportul pana la scoala.

Profesorul care a vrut sa ramana pe vecie in clasa. Si-a donat osemintele, iar elevii invata anatomie studiindu-i scheletul

Profesorul care a vrut sa ramana pe vecie in clasa. Si-a donat osemintele, iar elevii invata anatomie studiindu-i scheletul

Primarul general al capitalei, Gabriela Firea, prezintă împreună cu primarii celor 6 sectoare ale Municipiului București un raport de activitate în primul an de mandat

Firea vrea referendum în Bucureşti pentru taxa de mediu. "Au venit toate rablele din Europa"

Un manager din România vrea să angajeze 1.000 de oameni şi nu găseşte niciunul

Soluția găsită de un primar pentru a convinge tinerii să rămână în sat

Târg de joburi la Suceava. Un bărbat care a lucrat doar la cules de mere până la 35 de ani vrea minim 1.500 de lei net

A aflat că are cancer în ziua în care a născut. Cum o puteți ajuta pe tânără

Fotografiile de toamnă, o afacere profitabilă pentru organizatorii de sejururi foto

Festivalul Familiei

”Festivalul Familiei”: ocazia perfectă pentru părinți de a petrece mai mult timp cu copiii

Sute de oameni au cerut, în stradă, legalizarea parteneriatului civil

O tânără cu scleroză multiplă a rămas fără pensie, după ce a publicat un volum de poezii

Prețul cărnii de porc a scăzut cu 10% la poarta fermei, dar nu și în magazine

Grădiniţă-fantomă, într-un sat din Mureş. "E frumos, păcat că nu funcţionează"

Jumătate dintre studenţii români abandonează înainte de absolvire. "Când nu ai ce mânca, nu îţi pasă de diplomă"