Dascalul care isi duce zilnic elevii la scoala cu masina proprie, decorat de presedintele Basescu pentru gestul sau

Ultimul update: Sambata 29 Noiembrie 2014 07:05
Data publicarii: Miercuri 26 Noiembrie 2014 18:29
Categorie: Social

Invatatorul din Hunedoara care ii aduce in fiecare zi la scoala, cu masina sa, pe elevii care locuiesc in sate izolate a fost decorat de presedinte.

Acsente Leucean a primit Ordinul "Meritul pentru Invatamant", in grad de cavaler. De ani intregi ii ajuta pe copii sa strabata un drum greu si are grija de ei la fel ca un parinte. Acsente Leucean este invatator de peste 35 de ani. In urma cu 14 ani a venit in satul Bulzestii de Sus, judetul Hunedoara, in inima muntilor Apuseni. Acum are patru elevi. Doi in clasa intai, iar ceilalti in a 2-a si a 4-a.

Copiii stau la 20 de kilometri distanta si trebuie sa coboare drumuri grele de munte pentru a ajunge la soseaua ce ajunge la scoala. Asa ca invatatorul ii ia in fiecare zi de la ore si ii aduce acasa cu masina lui, o Dacie batrana.

Acsente Leucean, invatator: "Nici prin gand nu mi-a trecut asa ceva, in urma reportajului de la Stiri de la Pro TV, acum cateva saptamani, m-a sunat de la cancelaria prezidentiala un domn si mi-a spus: Vedeti ca sunteti propus pentru acordarea ordinului pentru invatamant in grad de cavaler. Nu-mi venea sa cred, credeam ca ma ia cineva la misto. Va spun sincer ca am fost surprins si bucuros."

De multe ori viata lui sunt cei patru elevi: Alin, Ana-Maria, Cristina si Cosmin alaturi de care isi petrece cel mai mult timp.

Cand au auzit ca dascalul lor a fost decorat, copiilor le-au dat lacrimile de bucurie.

Cristina Pavel, eleva: "Imi pare foarte bine ca a primit aceasta diploma, pentru ca este un invatator foaarte bun, ne duce si ne aduce cu masina".

Ana-Maria Dan, eleva: "Am o parere foarte buna pentru ca domnul invatator e un invatator foarte bun, ne invata, ne aduce cu masina."

Rodica Dan, parinte: "Ne bucuram foarte mult, chiar merita domnul invatator acest lucru. Ii multumim mult ca ii duce, altfel nu ne-am fi descurcat, meritul e al domnului invatator si domnului presedinte".

Nici cei din primaria comunei, unde invatatorul ii ajuta pe cei mici, nu au ramas indiferenti la eforturile sale. Printr-o hotarare de consiliu, ei au decis sa-i deconteze transportul pana la scoala.

Profesorul care a vrut sa ramana pe vecie in clasa. Si-a donat osemintele, iar elevii invata anatomie studiindu-i scheletul

Profesorul care a vrut sa ramana pe vecie in clasa. Si-a donat osemintele, iar elevii invata anatomie studiindu-i scheletul

pepeni

Vânzătorii de pepeni ignoră complet legea privind etichetarea

”Tigrul platanului” a invadat Capitala. Ce spun medicii despre mușcătura insectei

Au nevoie de ajutor după ce le-a ars casa: ”Am ramas cu hainele de pe noi”

vaslui

Românii care așteaptă și 8 luni pentru a da ”traseul” pentru permisul auto

Un primar din județul Prahova, acuzat de hărțuire și discriminare

Cozile la paşapoarte nu s-au terminat, deşi responsabilii au susţinut că au luat măsuri