Elev bătut pe holul școlii de mamele unor colegi. Femeile au fost reținute

×
Codul embed a fost copiat

Imagini de o violență ieșită din comun au fost surprinse într-o şcoală din Constanța. Două mame sunt filmate în momentul în care îl bat pe un elev de clasa a V-a, la rândul lui reclamat pentru violenţe împotriva colegilor.

Deşi are 14 ani, băiatul a repetat clasa a V-a pentru că până anul trecut a locuit în Siria, la tatăl său, iar studiile făcute acolo nu i-ar fi fost echivalate în România. În plus, potrivit celor de la Inspectoratul Şcolar Constanța ar fi un elev cu probleme. În încăierare, a fost prinsă şi sora lui, o fată de 16 ani, care a încercat să îl salveze.

Pentru fapta lor, cele două femei au fost reținute.

Declararația elevului atacat: "Eu eram la etajul doi şi vorbeam cu doi băieţi şi, dintr-o dată, una dintre mame a venit prin spatele meu şi m-a lovit cu ceva în cap. Nu am mai văzut nimic, am  căzut pe jos, am crezut că m-au atacat nişte copii, nu mi-am dat seama că erau nişte doamne. Chiar alaltăieri am mers acasă cu mama copilului şi cu el şi râdeam pe drum."

Scenele au fost suprinse de câţiva elevi ai unei şcoli generale din Constanța. Incidentul are loc în pauza mare, iar cele două mame violente tocmai ieşiseră din biroul directorului unde au depus reclamaţii împotriva băiatului de 14 ani. Acesta rămăsese repetent, iar acum este în clasa a V-a, şi este acuzat că îşi loveşte colegii de clasă.

Citește și
bataie elevi
Bătaie într-un internat din Vrancea. Elev de 15 ani, lovit crunt de un coleg cu doi ani mai mare
De ce Rusia va pierde în războiul din Ucraina. Un expert chinez în geopolitică explică care sunt cei patru factori principali

Mama elevului: "Copilul are ficatul mărit,are leziuni îl puteţi vedea. Au avut copiii un conflict între ei, dl diriginte m-a sesizat, s-au împăcat copii la ora actuală vorbesc, zâmbesc împreună ce s-a întâmplat ieri mai departe nu ştiu...”

Poliţiştii au vorbit cu băiatul de 14 ani dar şi cu sora acestuia, mai mare cu doi ani, pentru a înţelege tot ceea ce s-a petrecut. Băiatul susţine că nu a avut niciun conflict cu băieţii celor două femei care l-au atacat.

Sora elevului: "În timp ce încercam să îmi apar fratele mi-am luat nişte pumni nu ştiu de la care din ele şi a intervenit în acelaşi moment îngrijitorul şcolii şi doamnele profesoare."

Directoarea şcolii susţine că a reuşit să oprească bătaia de pe hol şi a sunat la poliţie pentru a raporta incidentul. Recunoaşte că elevul este unul cu probleme, dar susţine că asta nu justifica faptele celor două mame.

Doina David, director şcoala generală: Mămicile care l-au agresat pe copilul de clasa a cincea au intrat în şcoală pentru a depune nişte reclamaţii pe numele acestuia cum că le-ar agresa copiii, că i-ar intimida, că s-ar purta urât cu ei. Ne delimitam de comportamentul dumnealor."

Marius Niculescu, ofiţerul de presă al IPJ Constanța: "Poliţiştii desfăşoară cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de lovire şi alte violențe şi tulburarea ordinii şi liniştii publice. În funcţie de rezultatul de la medicină legală unde minorul va fi examinat se vor lua şi alte măsuri care se impun în asemenea situaţii.

Psihologii condamnă la rândul lor reacţia celor două mame violente.

Elena Stambuli, psiholog şcolar: ”În nici o şcoala nu este permisă agresivitatea şi în nici un caz părinţi care să îşi facă singuri dreptate. Părinţii trebuie să discute despre ceea ce s-a întâmplat, să dicute cu copilul agresiv în prezenţa unui cadru didactic.”

Inspectoratul Şcolar din Constanța a declanşat de asemenea o anchetă pentru a se stabili cum de a fost posibil ca cele două mame să meargă nestingherite prin şcoală şi să-l atace pe elevul de 14 ani.

Băiatul de 14 ani şi sora acestuia de 16 ani au ajuns în faţa unui medic legist. În cazul fetei nu se vedeau semne evidente de lovituri, dar băiatul avea faţa tumefiată. El le-a povestit medicilor că a fost lovit cu pumnii şi picioarele de cele două femei.

Rezultatele medicilor legişti vor ajunge la poliţişti care s-au autosesizat în acest caz. Părinţii celor doi copii spun că nu vor întrerupe şcoala celor doi şi că nici nu vor schimba unitatea de învăţământ.

Mama băiatului susţine că umeaza să discute cu fiul ei pentru a vedea de ce se poartă inadecvat la şcoală cu colegii şi va lua măsurile necesare.

Reacția Asociației Elevilor din Constanța

Potrivit liderului AEC, Alexandru Manda, incidentul înregistrat marţi la Şcoala Gimnazială nr. 28 este „extrem de grav" şi ridică mari semne de întrebare „cu privire la capacitatea unităţilor de învăţământ de a asigura securitatea fizică a elevilor", informează Agerpres.

„Conducerea unităţii se face direct răspunzătoare de cele întâmplate, iar în acest sens solicităm IŞJ şi MEN să demareze de urgenţă o anchetă şi să sancţioneze în temeiul legii persoanele vinovate de producerea incidentului. (...) Este extrem de grav faptul că nişte persoane din exterior au putut intra libere în şcoală, lovind cu brutalitate un elev pe hol, în văzul altor copii. Acest incident nu are nicio legătură cu modul în care ar trebui să arate o unitate de învăţământ în anul 2018, reprezentând rezultatul refuzului constant al Primăriei Municipiului Constanţa de a asigura paza unităţilor de învăţământ. Solicit primarului Decebal Făgădău ca, în proxima şedinţă de Consiliu Local, să pună ordinea de zi un proiect de hotărâre în acest sens, pentru ca astfel de evenimente să nu mai aibă loc", a subliniat, în comunicatul de presă, preşedintele AEC, Alexandru Manda.

Atenție, imagini cu puternic impact emoțional!

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
Citește și...
Anchetă la școala unde o învățătoare ar fi bătut cu rigla un elev bolnav de epilepsie
Anchetă la școala unde o învățătoare ar fi bătut cu rigla un elev bolnav de epilepsie

Acuzații grave aduse de o mamă din Iași unei învățătoare. Femeia susține că unul din cei doi gemeni ai ei, în vârstă de 10 ani, bolnav și de epilepsie, a fost lovit cu rigla, iar frățiorul lui a fost scos din clasa, până la sfârșitul orei de matematică.

Bătaie într-un internat din Vrancea. Elev de 15 ani, lovit crunt de un coleg cu doi ani mai mare
Bătaie într-un internat din Vrancea. Elev de 15 ani, lovit crunt de un coleg cu doi ani mai mare

Un elev de 17 ani de la Colegiul Tehnic ”Edmond Nicolau” din Focşani este cercetat pentru loviri şi alte violenţe, dar şi pentru ameninţare, fiind acuzat că a bătut un băiat de 15 ani, în timp ce se aflau în internatul Liceului cu Program Sportiv.

Elev bătut sub privirile colegilor săi, lângă un liceu din Focșani. VIDEO
Elev bătut sub privirile colegilor săi, lângă un liceu din Focșani. VIDEO

Scene violente au fost filmate în apropierea unui liceu din Focșani.

Elev de 13 ani dus la spital în comă, după ce s-a bătut în pauză cu un coleg
Elev de 13 ani dus la spital în comă, după ce s-a bătut în pauză cu un coleg

Un elev de 13 ani de la o școală din Dâmbovița a fost dus în comă la spital, după ce s-a bătut cu un coleg de clasă în timpul pauzei.

Învăţător din Botoşani, acuzat că bate copiii şi înjură părinţii.
Învăţător din Botoşani, acuzat că bate copiii şi înjură părinţii. "Vezi să nu te calc"

Acuzaţii grave la adresa unui învăţător dintr-o şcoală din judeţul Botoşani. Mama unei fetiţe de clasa a două susţine că dascălul a bătut-o pe fiica să, în clasa, fără niciun motiv iar când femeia s-a dus să îi ceară explicaţii, ar fi fost înjurată.

Recomandări
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”

Limitat și strict simbolic, așa califică experții răspunsul Israelului la atacul iranian de sâmbătă. Acțiunea a vizat o bază militară de lângă Isfahan. în vecinătatea unor instalații nucleare.

Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni
Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni

Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a negat informaţiile că liderii coaliţiei, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, i-au cerut să se retragă din cursă, dar a precizat că va avea o discuţie cu aceştia, probabil luni.

Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă
Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă

Un nou episod de vreme rea, cu grindină și polei, îi pune în dificultate pe șoferi. Un bărbat și-a pierdut viața într-un accident produs în județul Sibiu.