Traian Basescu: Am fost socat de refuzul de renumarare a voturilor la Conventia PDL

Traian Basescu, PDL

Presedintele Traian Basescu a declarat, miercuri, ca a fost socat de faptul ca la Conventia PDL s-a refuzat cererea de renumarare a voturilor.

"In ultimii doi ani probabil ca ne-am inselat reciproc, eu sperand ca partidul accepta procesul de reforma, unul din candidati cu echipa lui, ca n-a facut-o neaparat singur tot timpul, a dus o precampanie in mod deosebit in care targetul principal a fost «Am ajuns aici din cauza lui Basescu, Boc si a masurilor de austeritate; Basescu ne face dosare». Drept pentru care, daca va aduceti aminte cu suficient timp inainte am spus: daca va fi Vasile Blaga, inceteaza cooperarea noastra, pentru ca mesajele astea ale Antenei 3 si ale USL s-au dus in fibra partidului. Pentru mine a fost extrem de important sa vad daca ele au prins la partid. Concluzia mea este ca aproape au prins", a spus Basescu, potrivit Mediafax, care citeaza B1TV.


El a spus ca si-a anuntat pozitia in raport cu PDL, cu conducerea partidului, implicit cu intreaga formatiune.

"Multumesc cu ocazia asta tuturor organizatiilor care m-au sustinut de-a lungul timpului, dar nu mai putem fi parteneri, pentru ca avem obiective diferite. Cand preiei in discursul intern obiectivele si atacurile Antenei 3, pentru mine lucrurile sunt inchise", a spus Basescu, referindu-se la relatia din el si PDL.

"Nu stiu daca a castigat Vasile Blaga sau nu. Inteleg ca astazi s-a renuntat la o orice insistenta de a se numara voturile", a spus Basescu, mentionand ca el si PDL nu mai pot fi parteneri, pentru ca obiectivele sunt diferite.

Citește și
Vasile Blaga
Blaga, intrebat daca PDL il sustine pe Basescu daca va fi suspendat:"A spus ca nu are nevoie de noi"
Cum a așteptat Ucraina asaltul rușilor în Harkov. Dezvăluirile unor soldați ucraineni despre scenele haotice de pe front

Intrebat despre declaratia sa de sambata seara de pe Facebook, Basescu a replicat: "Nu stiu daca va dati seama ce sentiment mi-a produs o sala in care se huiduia, confetti, ciobanasul si altii care contestau la microfon...Mie mi-a lasat un gust foarte amar, nu mai avea nimic din eleganta, decenta PDL-ului".

El a mentionat ca a fost socat de refuzul de renumarare a voturilor.

"M-a socat refuzul de renumarare a voturilor", a spus Basescu.

Intrebat de ce si-a dorit sa castige Elena Udrea sefia PDL, Traian Basescu a raspuns: "Nu, e gresit, si daca vreodata veti discuta cu Elena Udrea veti afla ca i-am spus: «Iti iei un risc urias. Ai sanse minime, pentru ca, uite ai 24 de presedinti»".

El a relatat discutia sa cu Elena Udrea: "Primul lucru a fost, m-a anuntat telefonic. Zice: «Eu m-am hotarat sa candidez». M-a si luat rasul. «Foarte bine», adica nu-i dadeam nicio sansa in acel moment. Pe urma am facut socotelile, zic: «Dar este foarte bine, lasa-i sa aiba putina competitie». Pana la urma nu-i strica doamnei Udrea sa se plimbe putin prin organizatii, abia se rodeaza, mai ales ca e politicianul cu cel mai mare potential de crestere din tanara generatie a PDL-ului".

Presedintele Traian Basescu a afirmat sambata seara, intr-un mesaj video postat pe Facebook, ca a vazut rezultatul Conventiei PDL si ca "modul cum nu au inteles sa fie democrati" il face sa spuna "definitiv si pentru totdeauna" "Adio, Partid Democrat".

"Am vazut rezultatul Conventiei PDL, cred ca am fost cinstit cu acest partid. I-am spus ca dupa aceste alegeri ne vom alege fiecare drumul. Modul cum nu au inteles sa fie democrati ma face sa spun acum definitiv si pentru totdeauna: Adio, Partid Democrat. Astazi ne-am despartit. Ei nu mai sunt o piatra de moara pentru mine, eu nu mai sunt o piatra de moara pentru ei. Ma voi dedica constructiei unei alte solutii de dreapta, cu oameni cinstiti, cu oameni care nu fug cu urnele, cu oameni care accepta dreptul democratic al contestatiei si vreau sa stiti ca nu voi face nimic pentru a aduce alaturi de mine vreo bucatica din PDL", a declarat Basescu.

Articol recomandat de sport.ro
E gata! Primul fotbalist care pleacă de la FCSB în această vară
E gata! Primul fotbalist care pleacă de la FCSB în această vară
Citește și...
Traian Basescu: Nu am un conflict cu Blaga, pur si simplu nu ne mai intalnim
Traian Basescu: Nu am un conflict cu Blaga, pur si simplu nu ne mai intalnim

Presedintele Traian Basescu a declarat ca nu are un conflict cu liderul PDL Vasile Blaga, dar drumurile lor s-au despartit dupa alegerile de la Conventia PDL, in urma carora el le-ar fi preferat fruntea partidului pe Elena Udrea sau pe Monica Macovei.

Blaga, intrebat daca PDL il sustine pe Basescu daca va fi suspendat:
Blaga, intrebat daca PDL il sustine pe Basescu daca va fi suspendat:"A spus ca nu are nevoie de noi"

Presedintele PDL a fost intrebat la "Gandul Live", daca PDL il va sustine pe presedintele Basescu in cazul in care acesta va fi suspendat, democrat-liberalul raspunzand: "Pai a spus ca nu mai are nevoie de noi".

Emil Boc: PDL are nevoie de recastigarea lui Basescu, misiune grea, dar nu imposibila
Emil Boc: PDL are nevoie de recastigarea lui Basescu, misiune grea, dar nu imposibila

Fostul presedinte al PDL Emil Boc sustine ca democrat-liberalii au nevoie de recastigarea sefului statului Traian Basescu, ceea ce reprezinta "o misiune grea, dar nu imposibila".

Recomandări
Care este salariul unui europarlamentar. Diurna zilnică este de 350 de euro
Care este salariul unui europarlamentar. Diurna zilnică este de 350 de euro

La alegerile din 9 iunie, România își va vota primarii și europarlamentarii. 542 de candidați se luptă pentru cele 33 de posturi de la Bruxelles.  

Cât de greu este pentru un fermier român să obțină fonduri europene. Fermele cu certificat BIO au cele mai mari avantaje
Cât de greu este pentru un fermier român să obțină fonduri europene. Fermele cu certificat BIO au cele mai mari avantaje

”Fonduri UE pompate în agricultură”, PARTEA a II-a. Fermierii români trebuie să își ia consultanți buni ca să poată accesa fondurile europene. Depind de aceste sume, pentru că, prin activitatea lor, nu sunt eligibili în fața băncilor.    

De ce nava cargo care a scufundat un alt vapor în larg de Sf. Gheorghe a plecat imediat de la locul accidentului
De ce nava cargo care a scufundat un alt vapor în larg de Sf. Gheorghe a plecat imediat de la locul accidentului

Nava care s-a scufundat sâmbătă la 50 de kilometri în larg de Sfântu Gheorghe a fost lovită chiar de ambarcațiunea care a ajutat la salvarea echipajului.